Ανοίγει αύριο η 83η ΔΕΘ

07-09-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τις τελευταίες «πινελιές» στα περίπτερα και τους υπαίθριους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης βάζουν σήμερα τα συνεργεία της ΔΕΘ-Helexpo, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της 83ης ΔΕΘ. Οι εργασίες είναι πυρετώδεις, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για τη μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας 20ετίας, που ανεβάζει τον πήχη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Φέτος, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας προχώρησε σε παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις, ενώ τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινισμένο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».  

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κυριαρχεί το περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η συμμετοχή των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας, με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς. Στο πλαίσιο της αμερικανικής συμμετοχής θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη υψηλόβαθμη, κυβερνητική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, κ. Wilbur Ross. Το αμερικανικό περίπτερο θα εγκαινιαστεί αύριο, Σάββατο, στις 11:30.

Ακριβώς απέναντι, το περίπτερο 12 υποδέχεται 130 ελληνικές startups, στο πλαίσιο του θεματικού πάρκου «Ψηφιακή Ελλάδα», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo. 

Μεταξύ των εγκαινίων περιπτέρων της αυριανής, πρώτης ημέρας της 83ης ΔΕΘ, είναι και αυτά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (περίπτερο 1), στις 13:00, που θα τελεστούν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο.  

Οι εκθεσιακές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 πέρυσι, ενώ η εκθεσιακή κάλυψη είναι πλήρης –τόσο στους στεγασμένους όσο και στους υπαίθριους χώρους- και μεταφράζεται σε συνολικά 32.075 τμ, έναντι 27.191 τμ το 2017.

Με 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές, έναντι 17 πέρυσι, και Τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, η 83η ΔΕΘ θα είναι επίσης η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών. Εκτός από τις ΗΠΑ, συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ οι Κύπρος, Ινδία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ινδονησία, Ιράν, Ρουμανία, Ρωσία, Ταϊβάν, Βιετνάμ, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, ΠΓΔΜ, Μπαγκλαντές, Κίνα, Αίγυπτος και Ιταλία. Για πρώτη φορά έρχεται η Πορτογαλία ως κρατική συμμετοχή μέσω της Πρεσβείας της Πορτογαλίας, αλλά και με επιχειρήσεις, το Ουζμπεκιστάν μέσω της Πρεσβείας του Ουζμπεκιστάν, όπως και το Μπαγκλαντές μέσω της Πρεσβείας του και του Bangladesh Investment Development Authority. Μεγάλες συμμετοχές είναι αυτές της Τιμώμενης Χώρας του 2019, Ινδίας (με 35 εταιρείες), της περσινής Τιμώμενης Χώρας, Κίνας με 30 επιχειρήσεις και της Βουλγαρίας με 14.

Στην έκθεση συμμετέχουν και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Συνολικά 48 Επιμελητήρια από όλη την χώρα, έναντι 43 πέρυσι, με 360 επιχειρήσεις (έναντι 340 πέρυσι) θα βρίσκονται στην έκθεση μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ ξεχωριστές εκθεσιακές συμμετοχές διαθέτουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Σερρών και το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Οι επιμέρους ενότητες της 83ης ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία κα., με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Στο σκέλος της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, τα Music Events της 83ης ΔΕΘ περιλαμβάνουν καθημερινές συναυλίες κορυφαίων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου (δωρεάν με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση). Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται το «the Mindspark» στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, το Hall Of Games και η Cheapart. 

Η φετινή έκθεση είναι Smoke Free, ενώ όσοι εκθέτες και επισκέπτες της ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Ελλάδα ή το εξωτερικό, με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία, θα μπορούν εύκολα να κάνουν check in και να παραδώσουν τις αποσκευές τους στο περίπτερο της Fraport μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το Σαββατοκύριακο το ωράριο της Έκθεσης είναι 10:00 με 22:00. 

Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Πιερία – Ανάδειξη του Ολύμπου και του ορεινού τουρισμού
Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια