Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας: Συνεργασία με τη σχολή ETOILE by Les Chefs

03-08-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της MACT MEDIA GROUP, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» που διοργανώνουν το 16ο ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας και της Έκθεσης Τουρισμού – Πολιτισμού – Γαστρονομίας και Οίνου, με το Ιδιωτικό ΙΕΚ «ETOILE by Les Chefs», της γνωστής και εξειδικευμένης σχολής επισιτισμού και γαστρονομίας. Με την συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας, η ETOILE αφενός θα είναι χορηγός της Έκθεσης και αφετέρου θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο, στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018.

Ο κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής και ο κ. Νίκος Στασινόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Διαδικασιών, συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Etoile by Les Chefs, στον Νέο Κόσμο, με τον κ. Γιώργο Καραχρήστο, Γενικό Διευθυντή της MACT MEDIA GROUP και τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» Chef κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη με τους οποίους συζήτησαν και συμφώνησαν την εκτεταμένη και ουσιαστική συμμετοχή σπουδαστών και διδακτικού προσωπικού του Ι. ΙΕΚ ETOILE στο Συνέδριο και στην Έκθεση.

Η ETOILE που λειτουργεί από το 2011, έχει αναδειχθεί με τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία της και αναγνωρίζεται τόσο στον επισιτιστικό κλάδο, όσο και στην τουριστική βιομηχανία. Η ETOILE by Les Chefs είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και συνεργάζεται με καθηγητές – μέλη της EUROTOQUES (Ευρωπαϊκή Ένωση Μαγείρων), της Chaîne de Rôtisseurs και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ενώ είναι και μέλος της Διεθνούς Ένωσης των Επαγγελματιών Επισιτισμού (IACP – International Association of Culinary Professionals).

Όπως εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής της MACT MEDIA GROUP κ. Γιώργος Καραχρήστος, η συνεργασία της ETOILE by Les Chefs με την MACT MEDIA GROUP και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» περιλαμβάνει το στήσιμο και την στελέχωση του Ειδικού Χώρου Εστίασης στο Περιστύλιο του Ζαππείου, την προώθηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στελεχών εστίασης στις ειδικότητες της ETOILE, την συμμετοχή στα Προγράμματα Γευσιγνωσίας που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του Συνεδρίου και της Έκθεσης. Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» Chef κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, επιπλέον διευκρίνισε ότι οι σπουδαστές της ETOILE θα παράσχουν και γενικότερα υποστήριξη των διαφόρων  live cooking events, που θα προβάλουν τεχνικές και εδέσματα και ζητήματα της Γαστρονομίας σήμερα, όχι μόνο σε Ελληνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Πιερία – Ανάδειξη του Ολύμπου και του ορεινού τουρισμού
Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια