Πως θα κάνετε το ξενοδοχείο σας «πράσινο»

02-08-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, στο Xenia News

Η εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία αποτελεί μια παγκόσμια τάση που πηγάζει τόσο από την οικονομική αναγκαιότητα όσο και από την ανάγκη της φιλο-περιβαλλοντικής πολιτικής, η οποία πλέον αποτελεί απαίτηση τόσο από τους tour operators όσο και από τους μεμονωμένους τουρίστες.

Το Xenia News, η επίσημη πηγή ενημέρωσης για την Xenia 2018, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ελλάδας, θα παρέχει όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται ο σύγχρονος ξενοδόχος, τόσο σε ό,τι αφορά τα διαθέσιμα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν οι εκθέτες όσο και τις πρακτικές και τις εξελίξεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και τις νέες τάσεις της αγοράς.

H κατανάλωση ενέργειας στα ξενοδοχεία ευθύνεται για το 10% της συνολικής κατανάλωσης της χώρας και είναι από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρο τον κτιριακό τομέα. Το 3% - 9% του λειτουργικού κόστους των Ελληνικών ξενοδοχείων οφείλεται στην κατανάλωση ενέργειας, με πιο ενεργοβόρους τομείς αυτούς της θέρμανσης και του κλιματισμού. Μάλιστα τα Ζεστά Νερά Χρήσης και ο τομέας Θέρμανσης / Εξαερισμού / Κλιματισμού αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 65% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης ενός ξενοδοχείου.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης κτιρίων και η συνδυασμένη χρήση πηγών ενέργειας είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, με ιδιαίτερα σύντομο χρόνο απόσβεσης της επένδυσης.

Το Xenia News θα αποτελέσει έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ των ξενοδόχων και των εταιρειών που παρέχουν τις αναγκαίες λύσεις, δίνοντας το βήμα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας προκειμένου να επικοινωνήσουν στοχευμένα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους ξενοδόχους στο περίπτερό τους στην Xenia, αξιοποιώντας στο μέγιστο τη συμμετοχή τους. Επιπλέον όσοι ξενοδόχοι δεν καταφέρουν να επισκεφθούν την έκθεση, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το Xenia News και να έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που θα προβληθούν.

Πώς θα κάνετε το ξενοδοχείο σας «πράσινο»;

Η ελληνική πολιτεία και νομοθεσία δίνουν πλέον βαρύτητα και στα οικολογικά χαρακτηριστικά ενός καταλύματος κατά την κατάταξή του σε αστέρια, λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση ενεργειακών κουφωμάτων, λαμπτήρων LED, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και κάθε άλλου μέτρου για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών δομών. Επιπλέον πολύ σημαντικό για έναν ξενοδόχο είναι να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την όποια ενεργειακή του αναβάθμιση ή τη δέσμευσή του για δράσεις αειφορίας.

Οι λύσεις που προσφέρει η αγορά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο κατάλληλος συνδυασμός τους για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και τη μείωση του κόστους, η χρήση δομικών υλικών για τον περιορισμό των ενεργειακών απωλειών, η αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών με άλλες καλύτερης ενεργειακής απόδοσης αλλά και τα συστήματα ελέγχου κτιρίων (Building Management Systems) αποτελούν λύσεις που θα παρουσιαστούν στο Xenia News προκειμένου οι ξενοδόχοι να μπορούν στοχευμένα να αναζητήσουν μέσα στην έκθεση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις δικές τους ανάγκες. 

Xenia News, ένας κόμβος πληροφόρησης για τους ξενοδόχους

Το Xenia News αποτελεί την επίσημη πηγή πληροφόρησης της Xenia, της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στην Ελλάδα. Θα περιλαμβάνει αφιερώματα για όλους τους κλάδους προϊόντων και υπηρεσιών που θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης: Κατασκευή, Διακόσμηση, Ενέργεια, Αυτοματισμοί, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός, Γενικές τροφοδοσίες, Digital Technology – Συστήματα Ασφαλείας. 

Επιπλέον, άρθρα, συνεντεύξεις, διεθνείς έρευνες και μελέτες θα δίνουν το στίγμα του ελληνικού τουρισμού, έτσι ώστε οι ξενοδόχοι να μπορούν να διακρίνουν τις τάσεις για το μέλλον και να προγραμματίσουν τις επιχειρηματικές τους κινήσεις.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο