Greek Travel Show: Μια έκθεση για διακοπές της τελευταίας στιγμής

02-05-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Βρισκόμαστε μια ανάσα από το καλοκαίρι και η Greek Travel Show, η οποία διοαργανώνεται για δεύτερη φορά, είναι η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να σχεδιάσουν και να κλείσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς. 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo κ. Αναστάσιος Τζήκας, κατά την παρουσίαση της έκθεσης, η Greek Travel Show είναι η ιδανική ευκαιρία για να ενημερωθεί κανείς για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, τις προσφορές, τις εκπτώσεις, αλλά και για να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα γύρω από προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 4 έως τις 6 Μαϊου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi», 10:00 με 20:00. 

Πλούσιο πρόγραμμα

Η Greek Travel Show θα έχει αυξημένες συμμετοχές σε σύγκριση με την περσινή πρώτη διοργάνωση, συγκεκριμένα 110, και εξελίσσεται σε ένα μεγάλο εκθεσιακό τουριστικό ραντεβού ευρείας απήχησης, καθώς συμμετέχουν Περιφέρειες και Δήμοι από όλη τη χώρα, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου. Τόσο η ίδια η έκθεση όσο και οι εκθέτες θα διοργανώνουν διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων, ενώ η διοργανώτρια εταιρεία παροτρύνει τους εκθέτες να προχωρούν σε σημαντικές προσφορές προς τους επισκέπτες. 

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν από πολιτιστικά events με την παρουσίαση εθίμων από όλη την Ελλάδα και γαστρονομικού χαρακτήρα γεγονότα μέχρι παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών. Για πρώτη φορά φέτος δημιουργείται ειδικός χώρος στην έκθεση για την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού σε συνεργασία με το Σήμα Πιστοποίησης «Bike Friendly Hotel».

Η υπεύθυνη διοργάνωσης της έκθεσης κα Κατερίνα Τραπτσιώνη επεσήμανε ότι στόχος της έκθεσης είναι η προβολή προορισμών που δεν είναι κορεσμένοι τουριστικά ενώ δίνεται έμφαση στις εναλλακτικές δραστηριότητες. 

«Οι εκθέσεις αυτές λειτουργούν σαν ένας ιμάντας πληροφόρησης για προϊόντα που πρέπει να γνωρίσουν πρώτα οι Έλληνες», τόνισε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΔΕΘ -Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, και ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2020 να διοργανωθούν συνολικά 8 εκθέσεις στην Αθήνα. 

Τιμώμενες περιοχές

Η 2η Greek Travel Show διατηρεί το θεσμό της τιμώμενης Περιφέρειας και του τιμώμενου Δήμου, που φέτος είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Λαμιέων

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, η Ήπειρος μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη τα πάντα όλες τις εποχές του χρόνου, πανέμορφες παραλίες, υπέροχα βουνά και δάση, ποτάμια, βυζαντινά μνημεία, 5 αρχαία θέατρα, γαστρονομία. Η εύκολη πρόσβαση πλέον, μέσω της Ιονίας οδού και μέσω της Εγνατίας, κάνουν την Ήπειρο ένα προορισμό ελκυστικό για όλους τους τύπους διακοπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια η αύξηση των αφίξεων είναι της τάξης περίπου του 20% ετησίως, σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές αφίξεις ενώ τόσο οι οδικές όσο και οι ακτοπλοϊκές από Ιταλία σημειώνουν επίσης πολύ σημαντική βελτίωση. 

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Λαμιέων, φιλοδοξία είναι να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας περιοχής που αποτελεί πέρασμα καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμια όλων των οδικών αξόνων της Ελλάδας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, λόγω της θέσης του, ο Δήμος έχει να παρουσιάσει όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Μάλιστα το 2020 συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών. Ταυτόχρονα, το φυσικό περιβάλλον είναι ελκυστικό, καθώς ο Δήμος βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βουνά, την Οίτη και το Καλλίδρομο από τη μια και την οροσειρά της Όρθρης από την άλλη, περνά ο ποταμός Σπερχειός και υπάρχει το πλατανόδασός του ενώ τα τελευταία χρόνια γίνεται κέντρο πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού