Προβολή της Αθήνας και Εύβοιας στη Γαλλία

07-02-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού και γαστρονομίας Festivitas (2-4 Φεβρουαρίου 2018) που διεξήχθη στην Γαλλική πόλη Μιλούζ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας με εκπρόσωπο τον πρόεδρό της, κ. Μιλτιάδη Χέλμη και ξενοδόχο κ. Ζαφείρη Αθανάσιο, η Aegean Airlines με εκπρόσωπο τον διευθυντή πωλήσεων Γαλλίας, κ. Κον Eric France και το γραφείο εισερχομένου τουρισμού Yalos Tours που ειδικεύεται στη γαλλόφωνη τουριστική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι Έλληνες συμμετέχοντες επιδίωξαν την ενίσχυση συνεργασιών με τα γαλλόφωνα γραφεία της Αλσατίας, την προβολή της Αθήνας ως προορισμού city bvreak και της Εύβοιας ως προορισμού για εναλλακτικό τουρισμό.

Την έκθεση επισκέπτονται επαγγελματίες του τουρισμού και πολίτες από την Μιλούζ και τις κοντινές πόλεις όπως Κολμάρ, Μπέλφορτ , Στρασβούργο και περίχωρα, καθώς και κοντινές περιοχές της Ελβετίας – Βασιλείας και Γερμανίας αφού εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο EuroAirport (Basel – Mulhouse – Freiburg).

Οι 210 εκθέτες στον τομέα του τουρισμού και κρουαζιέρας καθώς και περισσότεροι από 120 εκθέτες γαστρονομίας και κρασιού συνέβαλαν στην μαζική προσέλευση του κοινού για να ενημερωθούν για τις διακοπές τους, να δοκιμάσουν τα τοπικά προιόντα, τα φημισμένα κρασιά και φαγητά της περιοχής της Αλσατίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Εύβοια εξαιτίας των παραλιών, της φυσικής ομορφιάς και της αυθεντικής εμπειρίας που προσφέρουν ενώ και η Αθήνα συγκέντρωσε τα βλέμματα ως προορισμός αλλά και κόμβος για τη μετάβαση προς τα νησιά των Κυκλάδων για συνδυαστικές διακοπές πόλης/παραλίας.

Υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις για την σαιζόν του 2018 από τουρ οπερειτορ από το αεροδρόμιο EuroAirport της Μιλούζης για Θεσσαλονίκη, Ρόδο , Κω, Κρήτη, Σαντορίνη και Κέρκυρα ενώ ενισχύεται η Αθήνα με δυο απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.

Πρόσκληση σε όλους τους τοπικούς φορείς και τουριστικούς πράκτορες της Εύβοιας για συνάντηση στο περίπτερο του EuroAirport απηύθυναν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου. Κατά την διάρκεια κοκτείλ δοκίμασαν κρασιά και τοπικά τυριά από την Εύβοια και επίσης και διάφορους άλλους μεζέδες τους προσφέρθηκαν από τις ελληνικές συμμετοχές αλλά και από τους οργανισμούς τουρισμού της Κύπρου, της Μάλτας και της Τυνησίας.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google