Τουρισμός πολυτελείας: Όλες οι τελευταίες τάσεις και προκλήσεις στην ΙΤΒ

06-02-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφει η παγκόσμια αγορά ταξιδίων πολυτελείας, με την έκθεσης της ΙΤΒ για τις Παγκόσμιες Ταξιδιωτικές Τάσεις για το 2017/2018 να υπολογίζει το μερίδιό της στο 7% της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς, με διψήφια ετήσια αύξηση.

Η έκρηξη στα πολυτελή ταξίδια συνοδεύεται από αλλαγές στην αντίληψη των ταξιδιωτών για αυτά. Η αφθονία δεν ορίζεται πλέον από τη λάμψη και την επίδειξη πλούτου, καθώς νέες μορφές πολυτέλειας που δεν αφορούν τα υλικά αγαθά αντικαθιστούν την αίσθηση του στάτους στις πολυτελείς διακοπές και στο πρώτο πλάνο μπαίνουν αξίες όπως η ανακάλυψη του εαυτού, οι προσωπικές εμπειρίες, η αυθεντικότητα και ο χρόνος.

Οι προκλήσεις αυτές, καθώς και οι νέες δυνατότητες στα πολυτελή ταξίδια είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη βιομηχανία στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου του 2018.

Στο νέο Loop Lounge @ ITB, που συνδιοργανώνεται με την Loop, η έκθεση έχει δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα για δικτύωση σε ένα εξειδικευμένο περιβάλλον με επιλεγμένες ομάδες επισκεπτών. 

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ITB Luxury Late Night προσφέροντας ευκαιρίες για δημιουργία επαφών στο νέο μπουτίκ ξενοδοχείο Orania.Berlin, όπου οι εκθέτες θα συναντήσουν κορυφαίους αγοραστές από την παγκόσμια βιομηχανία τουρισμού πολυτελείας. Οι συμμετοχές γίνονται αποκλειστικά με πρόσκληση.

Επιπλέον, ειδικοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν κατά την ITB Berlin Convention για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς πολυτελών ταξιδίων. Στις 7 Μαρτίου, κατά την ITB Future Day, σε 2 συνεδρίες θα διερευνηθούν τα πολυτελή ταξίδια. 

Η CEO της μεγαλύτερης κινεζικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας Ctrip.com, Jane Jie Sun, θα μιλήσει για την πύλη για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία. Η κ. Sun θα επισημάνει ότι νέα αποστολή των τουρ οπερέιτορ είναι να διευκολύνουν τα ταξίδια και να μετατρέψουν τους τουρίστες σε πρεσβευτές της πολιτιστικής τους ταυτότητας.

Κατά την ITB Marketing & Distribution Day, στις 8 Μαρτίου, θα συζητηθεί η νέα τάση για «διακριτική πολυτέλεια» στα ταξίδια.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»