Παγκόσμιο συνέδριο: Ο αειφόρος τουρισμός στους παράκτιους προορισμούς

08-01-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

To δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Φουτζάιρα για τις Παράκτιες Περιοχές και το Θαλάσσιο Περιβάλλον 2018, διοργανώνουν ο δήμος του Ντουμπάι, Dibba Al-Fujairah και το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αραβικών Πόλεων (ECAT) στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2018 στην περιοχή Dibba Fujairah των ΗΑΕ.

Τίτλος του εφετινού συνεδρίου είναι «Σχέδιο για την Επιτυχία στον Οικοτουρισμό για τη Διαφύλαξη των Παράκτιων Περιοχών και Πόλεων».

Στις εργασίες του συνεδρίου θα μετάσχει και ο Δρ. Γιάννης Παππάς, εκπρόσωπος SEEU MED του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC).

Το συνέδριο θα διερευνήσει εάν η ανάπτυξη του παγκόσμιου τουρισμού, της μεγαλύτερης βιομηχανίας στον κόσμο (με 4,5 δισ. Ταξιδιώτες εσωτερικού και 1,2 δισ. διεθνείς ταξιδιώτες), έχει δραματικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και τις κοινωνίες.

Ο μαζικός τουρισμός απειλεί τα ίδια τα αξιοθέατα της φύσης που προσελκύουν τους τουρίστες και ο οικοτουρισμός υπόσχεται να υιοθετήσει πρωτοβουλίες που θα ξεπερνούν τον αρνητικό αντίκτυπο, έτσι ώστε να παραμείνει η θετική συμβολή του τουρισμού στις τοπικές κοινότητες και στην ανάδειξη της αυθεντικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί χρειάζεται προσεκτική διαχείριση, συνεργασία μεταξύ φορέων και εφαρμογή του υπεύθυνου τουρισμού.

Το συνέδριο θα επιχειρήσει να συζητήσει συγκεκριμένες προκλήσεις στο περιβάλλον παράκτιων περιοχών και να αναδείξει τις καλύτερες πρακτικές από όλο τον κόσμο σε σχέση με το πώς ο αειφόρος τουρισμός θα ωφελήσει τις περιοχές αυτές και το περιβάλλον τους.

Θα επιχειρηθούν αναφορές σε συγκεκριμένες και εποικοδομητικές πρακτικές όσον αφορά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος παραθαλάσσιων τουριστικών προορισμών από όλο τον κόσμο.

Δείτε μερικούς από τους σημαντικότερους ομιλητές…

Mr. Paul Holthus | Ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ωκεανών (WOC), Χαβάη

Ms. Silvia Barbone | Ιδρυτής και διευθυντής του Ιδρύματος Ευρωπαϊκού Αειφόρου Τουρισμού (FEST) και ιδρυτής και διευθυντής του Jlag Αειφόρου Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Glocal World, Βρυξέλλες.

Mr. Randy Durband | Διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), ΗΠΑ, Ταϋλάνδη

Dr. Anna Spenceley | Διευθύντρια της Παγκόσμιας Επιτροπής IUCN για τις Προτατευόμενες Περιοχές (WCPA) στο Tourism and Protected Areas Specialist Group, Σεϋχέλλες

Mr. Glenn Jampol | Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Οικοτουρισμού (GEN), Κόστα Ρίκα.

Mr. Solaiman Al Refai | Πρότζεκτ Μάνατζερ Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην πρωτοβουλία Αειφόρου Τουρισμού του Ντουμπάι (DST).

Dr. Ioannis PAPPAS | Διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της GREEN EVOLUTION SA, μέλος της επιτροπής Διευθυντών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού και Αντιπρόσωπος Χωρών της ΝΑ Ευρώπης, Αθήνα.

Dr. Yeong hyeon Hwang | Πρόεδρος της Ένωσης Τουρισμού Ασίας Ειρηνικού και του Τμήματος Διεθνούς Τουρισμούς, Dong-A University, Κορέα

διαβάστε ακόμα

Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα