Greek Tourism Expo: Αύξηση 10% στις αφίξεις του 2018 προαναγγέλει ο πρόεδρος του ΕΟΤ

08-12-17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 4η Greek Tourism Expo, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και ανακοίνωσε ότι αναμένεται αύξηση ρεκόρ της τάξης του 10% στις αφίξεις τουριστών το 2018 στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διοργανωτής της Greek Tourism Expo Χριστόφορος Παπαδιώτης τόνισε ότι η φετινή 4η διοργάνωση της έκθεσης περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις, όπως η προσέλκυση hosted buyers με ισχυρό δυναμικό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Επεσήμανε δε, ότι ειδικά οι συναντήσεις B2B που διεξάγονται φέτος επιδεικνύουν σημαντική δυναμική κι έχουν κομβική σημασία για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουριστικού προιόντος.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου (10.00-20.00 κάθε μέρα), καλύτει όλους τους τομείς του Ελληνικού Τουρισμού: Leisure, Business, Travel & MICE, Luxury Tourism, City Break, Κρουαζιέρα & Θαλάσσιος Τουρισμός, Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας, Εναλλακτικός τουρισμός, Αγροτουρισμός, Γαστρονομικός τουρισμός κ.α.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της GREEK TOURISM EXPO, είναι η συμμετοχή 150 κορυφαίων Διεθνών Hosted Buyers από 40 και πλέον χώρες, από 4 ηπείρους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 6.000 Β2Β συναντήσεις με τους 250 εκθέτες. 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης ξεκίνησε με την ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με θέμα «Νέο Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού». Στη συνέχεια, ακολούθησε ειδική ημερίδα για το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής της πιστοποίησης  ξενοδοχείων με το σήμα “Boutique Hotel” που σχεδίασε και υλοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις ένταξης των ξενοδοχείων για την απόκτηση του Σήματος “Boutique Hotels” μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών πιστοποίησης των καταλυμάτων ως Boutique Hotels ενώ από την προσεχή Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η ενεργοποίηση του προγράμματος για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις είναι:

- ΗΜΕΡΙΔΑ: Health Tourism in Greece, ο Τουρισμός Υγείας από το Εθνικό Κέντρο Τουρισμού Υγείας, την ΚΕΔΕ & τον ΙΣΑ (Σάββατο 11:00-15:00).

- ΗΜΕΡΙΔΑ: Τουριστικά Γραφεία και προκλήσεις του μέλλοντος (Σάββατο 16:00-18:30).

- Travel Massive: Παρουσίαση της παγκόσμιας πλατφόρμας στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες του τουρισμού και travel insiders από όλο τον κόσμο και έχει ήδη αναπτυχθεί σε πάνω από 130 πόλεις στον κόσμο (Σάββατο 17:00 – 19:00).

- ΗΜΕΡΙΔΑ: Τάσεις και Εξελίξεις στη διανομή του ξενοδοχειακού προϊόντος & Connectivity Digital Forum (Κυριακή 10:00 – 16:30).

- WORKSHOP: Πιστοποίηση Επόπτη Ασφαλείας Κολυμβητικών Δεξαμενών- Ναυαγοσώστη Πισίνας.

- ΗΜΕΡΙΔΑ: ΙΕΚ ΑΛΦΑ Ψηφιακή τεχνολογία, Τουριστική εκπαίδευση, Νέες τάσεις στο Yachting, την Κρουαζιέρα και Γαστρονομία: Η αιχμή του δόρατος για τον θεματικό τουρισμό. (Κυριακή 12:00-18:00)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο