ΔΕΘ: Ανοίγει σήμερα το θεματικό πάρκο "Δεινόσαυροι"

13-10-17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σήμερα ξεκινά το ταξίδι στον χρόνο με το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo «Δεινόσαυροι», που θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην εποχή που τα εντυπωσιακά αυτά πλάσματα κυριαρχούσαν στη γη. 

Είκοσι γιγάντιοι δεινόσαυροι, όπως και άλλα εκθέματα, θα περιμένουν το κοινό στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου σε έναν χώρο 2.500 τ.μ. και για τρεις ολόκληρους μήνες, θα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μαγευτικό ταξίδι στον χωροχρόνο. 

Με βασικό ήρωα το «δεινόδεντρο» και πολλές εκπλήξεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους δεινόσαυρους και το περιβάλλον τους και να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάσει με γνώση για την εποχή των δεινοσαύρων, τις κλιματικές αλλαγές και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα. Η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου μία ώρα και μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εξερευνητή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης. 

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες. Το  θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece. 

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Πιερία – Ανάδειξη του Ολύμπου και του ορεινού τουρισμού
Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια