Ο εναλλακτικός τουρισμός στο NOSTOS Forum 2017 στη Ναύπακτο

09-10-17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

H επιμόρφωση, η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων αποτελούν τον στόχο του NOSTOS Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της NOSTOS 2017, της σημαντικότερης εκδήλωσης στην Ελλάδα για τον ελληνικό τουρισμό.

Το NOSTOS Forum είναι ένα διεθνές ετήσιο βήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό κάθε μορφής, για τους επαγγελματίες, τους προορισμούς, τους φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα, με σκοπό την προώθηση, την εξέλιξη και την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών ερευνών και τάσεων στους πιο δυναμικούς νέους τομείς τουρισμού, με στόχο τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Απευθύνεται  στους φορείς διαχείρισης προορισμών, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους επαγγελματίες και σκοπός του είναι η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών καθώς και η παρουσίαση των τάσεων στον κλάδο.

Στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνονται εκπρόσωποι εταιρειών με μεγάλη εμπειρία σε θέματα που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό και το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν έναν επαγγελματία στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Κεντρικοί ομιλητές στο NOSTOS Forum θα είναι οι Μιχάλης Καβαρατζής (Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο του Λέστερ), Θεόδωρος Μεταξάς (Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Jordan Liane (European Ramblers Association, Deutscher Wanderverband).

Online δηλώσεις συμμετοχής στο FORUM εδώ

Η NOSTOS 2017 διοργανώνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Νησιωτική Πολιτικής, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Visitgreece.gr, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της ΕΕΤΑΑ, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Τουρισμού & Τουριστικών Πρακτορείων (fedHATTA), της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Το Tornos News είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η NOSTOS διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας και αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να αποτελεί διεθνές σημείο αναφορά για τον κλάδο και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η ετήσια συνάντηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη δικτύωση όλων, όσοι φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις δυναμικές νέες τάσεις στον τουρισμό. Στο πλαίσιο της NOSTOS, εκτός του εκθεσιακού τομέα (NOSTOS EXPO) πραγματοποιούνται μία σειρά από εκδηλώσεις όπως είναι το NOSTOS Forum και το NOSTOS Food Tourism, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων μεταξύ εξειδικευμένων hosted buyers από την Ελλάδα και το εξωτερικό και των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων και εκπροσώπων περιφερειών.

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Πιερία – Ανάδειξη του Ολύμπου και του ορεινού τουρισμού
Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια