Διεθνές συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2017 στην Αμοργό: Πολιτισμός και βιώσιμος τουρισμός

13-09-17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

To διεθνές συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης,  Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνουν στις 25 - 30 Οκτωβρίου 2017 στην Αιγιάλη της Αμοργού, για 15η συνεχή χρονιά, ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa.

Το φετινό κεντρικό θέμα είναι «Ο κινηματογράφος – Πρόκληση για την τοπική οικονομική ανάπτυξη» και θα εξετάσει θέματα όπως:

-Film Commission - Eργαλείο έλξης για διεθνείς παραγωγές

-O ρόλος των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ για διεθνή προβολή – Υπόθεση CIFFT

-Κινηματογραφικός Τουρισμός στην Ελλάδα: Tα νομικά και οικονομικά πλαίσια για δυνατότητα επένδυσης ενός παραγωγού στην Ελλάδα

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο.

Ως αντικείμενο προς συζήτηση θα τεθεί, μεταξύ άλλων, το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας της Αμοργού, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2017, θα πραγματοποιηθεί το 8o Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού. Το Φεστιβάλ, με αφορμή  την  30η επέτειο της ταινίας "Big Blue", είναι αφιερωμένο στον Γάλλο σκηνοθέτη Λουκ Μπεσόν για τη προβολή της Αμοργού σε όλο τον κόσμο.

Φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού έχει το προνόμιο να είναι επίσημο μέλος του CIFFT (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου - Τουρισμού). Η CIFFT είναι μια Επιτροπή για Φεστιβάλ, με επί του παρόντος 16 μέλη του Κινηματογραφικού Τουρισμού από όλο τον κόσμο. Σκοπός του είναι να διατηρήσει και να ενθαρρύνει το οπτικοακουστικό έργο στη διεθνή τουριστική βιομηχανία.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το νησί της Αμοργού, θα περπατήσουν τα αρχαία μονοπάτια της, θα συλλέξουν αρωματικά βότανα από τα βουνά, θα επισκεφθούν το αποστακτήριο αιθέριων ελαίων, θα δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, θα παρακολουθήσουν παραδοσιακούς εορτασμούς και θα δουν το έργο διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις.

Άλλες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, στα πλαίσια του Συνεδρίου και Φεστιβάλ:

-Η 1000 χρόνων Βυζαντινή Μονή Χοζοβιώτισσας Αμοργού, υποψήφια για ένταξη στα Μνημεία της Unesco

-Γαστρονομία Αμοργού

-Τουρισμός ευεξίας

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και ξεναγήσεων στην Αμοργό καλύπτονται από τους διοργανωτές.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα