Κρουαζιέρα: Τρία κρητικά λιμάνια στην έκθεση Seatrade Europe

11-09-17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Το Επιμελητήριο Λασιθίου πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια των Λιμανιών να κερδίσουν περισσότερες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων οργανώνοντας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, περίπτερο για τα λιμάνια που θέλησαν να συμμετέχουν στην μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe που πραγματοποιήθηκε στις 6-8/09 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Τα λιμάνια που συμμετείχαν στο Παγκρήτιο Περίπτερο ήταν τα λιμάνια του Αγίου Νικολάου, της Σητείας και του Ρεθύμνου. Με ένα αποτελεσματικό αλλά λιτό χώρο που προβάλλει τα Κρητικά λιμάνια έγιναν συγκεκριμένα ραντεβού, εν μέσω δύσκολων συγκυριών για την ευρύτερη περιοχή μας, με τους εκπροσώπους των εταιριών κρουαζιέρας.

Κάθε λιμάνι είχε ετοιμάσει το ειδικό τεχνικό υλικό του καθώς η συγκεκριμένη έκθεση είναι κλαδική, και παρουσίασε τα ειδικά του χαρακτηριστικά αλλά και τις ευκαιρίες για εκδρομές. Καθώς η διαδικασία θέλει χρόνο, επιμονή και υπομονή έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να μπορέσει σε μερικά χρόνια όταν θα ξεπεραστούν τα προβλήματα στην περιοχή τα λιμάνια μας να είναι παρόν στις εξελίξεις του κλάδου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κ. Χαρiτάκης δήλωσε: Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες των λιμανιών μας για να ενισχύσουν την δυναμική τους σε μια δύσκολη συγκυρία για των κλάδο στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι προορισμοί μας έχουν καταρτίσει στρατηγικά σχέδια και ακολουθούν τις διαδικασίες που χρειάζονται για να ενισχύσουν τις προσεγγίσεις και τα θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές οικονομίες.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»