Κύπρος | Εντείνεται η αγωνία για τον τουρισμό – Επιβράδυνση των κρατήσεων

05-02-24 | ΚΥΠΡΟΣ

Φουντώνει η αγωνία για τη νέα τουριστική σεζόν στην Κύπρο, καθώς ο κίνδυνος κλιμάκωσης του πολέμου στο Ισραήλ, φέρνει ανατροπές στη ροή κρατήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου σε διεθνές επίπεδο, προκαλούν επίσης νέο κύμα αβεβαιότητας και σημαντική επιβράδυνση από πλευράς εγχώριου τουρισμού.

Σε εγρήγορση οι αρμόδιοι φορείς

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, μιλώντας στην οικονομική ιστοσελίδα της Κύπρου StockWatch, ανέφερε ότι «ενώ το Δεκέμβριο και το μισό Ιανουάριο η εισροή κρατήσεων κινείτο στα επίπεδα του 2023 τους αντίστοιχους μήνες, δημιουργώντας προσδοκίες για μια καλή σεζόν, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση των κρατήσεων».

Διευκρίνισε ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος αποτελούν μήνες μεγάλης ροής κρατήσεων.

«Το υφυπουργείο Τουρισμού και ο ΠΑΣΥΞΕ βρίσκονται σε εγρήγορση και συνεχή επικοινωνία με τους τουριστικούς εταίρους μας στο εξωτερικό, αξιολογώντας τα δεδομένα όπως προκύπτουν από τον πόλεμο στο Ισραήλ, αλλά και την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ευρώπη».

Ο κ. Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό, ο τουρισμός από Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, επηρεάζονται από τον εντεινόμενο πόλεμο στο Ισραήλ, ενώ η αγορά της Βρετανίας επηρεάζεται περισσότερο από την οικονομική κρίση στη χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, ακόμη και εάν βελτιωθεί το σκηνικό τους επόμενους μήνες, το κενό που δημιουργείται σήμερα δεν πρόκειται να καλυφθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο StockWatch

διαβάστε ακόμα

To «Amaronda Resort & Spa» πέρασε στη διαχείριση της AMARE HOSPITALITY
Mastercard: Μ. Ανατολή & Β. Αφρική ωθούν στα ύψη τον τουρισμό πολυτελείας μέχρι το 2030 – Η νέα τάση για «οικολογική πολυτέλεια»
Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα
ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση
Airbnb | Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της το εφετινό
Κλειστό και φέτος το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου
AEGEAN - Saudia | Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού
ATM 2024: Άκρως επιδραστικό το περιεχόμενο του TikTok στα ταξίδια – Το παράδειγμα της Αλβανίας
DRV: Η Γερμανία χρηματοδοτεί πρότζεκτ για πιο "πράσινα" οργανωμένα ταξίδια – Ποιοί τουρ οπερέιτορ συμμετέχουν
Νίκος Χαρδαλιάς | “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος στον τουρισμό και την ανάπτυξη”