Ο τουρισμός χρειάζεται περισσότερη προσοχή από τις κυβερνήσεις - το παράδειγμα της Τουρκίας

09-04-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Δεν αμφισβητείται ότι η τουριστική βιομηχανία πρέπει να γίνει πιο βιώσιμη. Αλλά αυτό απαιτεί επενδύσεις – και αυτό με τη σειρά του απαιτεί χρήματα. Ως εκ τούτου, γραφειοκρατικές και ξαφνικές αποφάσεις, που ανεβάζουν τα κόστη, εμποδίζουν αυτές τις επενδύσεις, τόνισε  ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Sebastian Ebel, στο περιθώριο της τελετής «Opening Bell» στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου πλέον θα βρίσκεται η μετοχή της TUI, μετά την αποχώρηση από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο κ.Ebel ανέφερε χαρακτηριστικά την απόφαση για τον αεροπορικό φόρο στη Γερμανία, που ελήφθη "εν μια νυχτί", ενώ χαρακτήρισε ως κίνδυνο την επικείμενη αναθεώρηση των οδηγιών για τα οργανωμένα ταξίδια. Ενώ οι on line ταξιδιωτικοί πράκτορες  εξακολουθούν να εξαιρούνται από την προστασία των χρημάτων των πελατών σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, αυτό θα γίνει και πάλι αυστηρότερο για τους διοργανωτές, τόνισε, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη στρέβλωση του ανταγωνισμού. Μια στρέβλωση που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σταθερές πωλήσεις ταξιδιών. Η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση πρέπει επομένως να αναθεωρηθεί επειγόντως και ριζικά, είπε ο κ.Ebel.

Σύμφωνα με τον CEO της TUI, το παράδειγμα της Türkiye δείχνει πώς οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λογικούς κανονισμούς όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Στην Τουρκία το κράτος έχει δημιουργήσει ελκυστικές συνθήκες για επενδύσεις, τις οποίες εκμεταλλεύεται πλέον η TUI. Το πρώτο ηλιακό πάρκο άνοιξε πρόσφατα και θα ακολουθήσει και δεύτερο. "Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, που παράγεται, χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των δικών μας ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων (μέσω παρακάμψεων). Ο στόχος: Σε δύο χρόνια, τα ξενοδοχεία TUI στην Τουρκία θα πρέπει να είναι ουδέτερα σε εκπομπές CO2", υπογράμμισε.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας