Luwian Athens Boutique Hotel | Το νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας τον Ιούνιο, που συνδυάζει πολυτέλεια και τεχνολογία

02-04-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Στις αρχές Ιουνίου ανοίγει το 4άστερο ξενοδοχείο Luwian Athens Boutique Hotel, στο κέντρο της Αθήνας. Για την ακρίβεια, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Γιάννης Καράλης, σε συνέντευξή του στο Tornos News, μας παρουσιάζει το νέο ξενοδοχείο, τη φιλοσοφία λειτουργίας του, τους επενδυτές της μονάδας και τα σχέδια τους, που είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει να τεθεί ως πρωταρχικός στόχος η αναβάθμιση της Ομόνοιας και η τοποθέτησή της σε μία περίοπτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες και ασφαλέστερες περιοχές της Αθήνας. 

Διαβάστε τη συνέντευξη...

Το ξενοδοχείο μας το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στις αρχές Ιουνίου θα είναι τεσσάρων (4) αστέρων και βρίσκεται στην περιοχή της Ομόνοιας επί της οδού Πειραιώς 10. Διαθέτει 48 δωμάτια και μία σουίτα, lobby bar, mediterrasian εστιατόριο και Roof Garden με θέα την Ακρόπολη, τον βράχο του Λυκαβηττού και τον Πειραιά.

Το στυλ των δωματίων όπως και η φιλοσοφία ολόκληρου του ξενοδοχείου, χαρακτηρίζεται από την κομψότητά του σε συνδυασμό με την τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα τα δωμάτια περιλαμβάνουν αυτοματισμούς και μερικά εξ’ αυτών διαθέτουν φωνητικές εντολές (Voice Control)  σκοπός των οποίων είναι να κάνουν την εμπειρία του πελάτη ξεχωριστή, άνετη και διασκεδαστική. Για να ενισχύσουμε την εμπειρία αυτή, έχουμε κάνει customized CHATGPT και έχουμε την δική μας Artificial Intelligence (AI) Assistance για το Luwian. Τα Έξυπνα Σπίτια (Smart Homes) έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται  για αυτό και εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε την εξέλιξη, δημιουργώντας τα δικά μας Hotel Smart Rooms. Θέλουμε ο πελάτης μας να νιώθει σαν το μελλοντικό του Έξυπνο Σπίτι.

Το κτήριο είναι ιδιόκτητο και η εταιρεία στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο λέγεται CTY Group. Η εταιρεία είναι ελληνικών συμφερόντων και αποτελείται από επενδυτές από την Κίνα και την Ολλανδία. Το κόστος της επένδυσης αυτή την στιγμή ξεπερνάει τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Άμεσα σχέδια για νέα ξενοδοχεία δεν υπάρχουν αλλά η εταιρεία αναπτύσσεται συνεχώς και όπως όλα δείχνουν, ταβάνι δεν υπάρχει.

Στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου στεγάζεται το κεντρικό μας εστιατόριο του οποίου το μενού εμπνέεται από την Ασία και τη Μεσόγειο, με εξειδίκευση σε πιάτα όπως sushi rolls με επιρροές από τοπικά υλικά και παραδοσιακές συνταγές με ξεχωριστές πινελιές. Χρησιμοποιώντας τα υλικά αυτά, θέλουμε να παρέχουμε εξαιρετική ποιότητα και το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα για τον κόσμο που θα μας επισκεφθεί. Σκοπός μας είναι τα πιάτα μας να προσκαλέσουν τους πελάτες να κάνουν ένα ιδιαίτερο ταξίδι στην ασιατική κουλτούρα την οποία εμπλουτίζουμε  με μεσογειακές νότες και είναι βασισμένα σε τοπικές και εποχιακές πρώτες ύλες. 

Η λειτουργία του εστιατορίου μας θα είναι απογευματινής βάρδιας 17:00-00:00 και θα παραμένει κλειστό τις Τρίτες.

Το μενού μας το επιμελείται η Σεφ μας Τάνια Κοσμέλη η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια και σε μεγάλα ξενοδοχεία 5 αστέρων γνωστών πολυεθνικών, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου μας υπάρχει το Roof Garden με εξαιρετική θέα και μία εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην χαλάρωση και στην διασκέδαση κάτω από τον ουρανό την Αθήνας. Η φιλοσοφία του είναι bar-restaurant. Ο χώρος θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 2 το βράδυ σερβίροντας καφέ και ροφήματα αλλά και απολαυστικά κοκτέιλ. Γαστρονομικά  δεν έχει κάτι να ζηλέψει από το εστιατόριό μας καθώς διαθέτει δική του κουζίνα η οποία θα προσφέρει brunch τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες και συνοδευτικά finger food για το ποτό από το απόγευμα και μετά που θα αλλάζει η κάρτα μας.

Θα σας απαντούσα ότι σε εμάς θα βρείτε έναν μοναδικό συνδυασμό πολυτέλειας και τεχνολογίας που κάνει τον πελάτη να εξερευνήσει και να ανακαλύψει νέες εμπειρίες. Στο τέλος της ημέρας άλλωστε οι εμπειρίες είναι αυτές που θυμόμαστε και μας συντροφεύουν.

Η Ομόνοια ήταν πάντα το κέντρο της Αθήνας με τεράστια και πλούσια ιστορία, η οποία αν και παραμελημένη το τελευταίο διάστημα, έχει αρχίσει σιγά σιγά να βρίσκει την παλιά της αίγλη. Όλες οι σύγχρονες ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φροντίζουν το κέντρο τους να είναι αψεγάδιαστο από καθαριότητα, να είναι ασφαλές και οι πολίτες μαζί με τους τουρίστες να νιώθουν άνεση και θετική ενέργεια περπατώντας σε αυτό. Μην ξεχνάμε ότι κουβαλάμε έναν πολιτισμό που πάνω σε αυτόν χτίστηκε όλη η βαριά μας βιομηχανία της χώρας μας, ο τουρισμός. Θα ήταν λοιπόν ευχής έργον να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πλατεία της Ομόνοιας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή η οποία δεν είναι στην κατάσταση που της αρμόζει. Οι επενδύσεις άλλωστε που έχουν γίνει είναι τεράστιες όσο και ο όγκος των επισκεπτών που θα επισκεφθεί την συγκεκριμένη περιοχή. Δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο λοιπόν να μην θεωρηθεί ως πρωταρχικός στόχος η αναβάθμισή της και η τοποθέτησή της σε μία περίοπτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες και ασφαλέστερες περιοχές της Αθήνας.

Αυτό ευελπιστώ και αυτό αναμένω από την Πολιτεία και τον Δήμο στο άμεσο μέλλον.

 Γιάννης Καράλης, Γενικός Διευθυντής τους ξενοδοχείου Luwian Athens Boutique Hotel

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας