Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία

15-03-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ως παράδειγμα προς μίμηση χαρακτηρίζει την ενιαία στάση της ΠΟΞ και όλων των ξενοδοχειακών ενώσεων της χώρας για το ζήτημα της ποσόστωσης της μουσικής στα ξενοδοχεία ο κ. Περικλής Π.Αντωνίου, τ.πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και τ.μέλος ΔΣ του ΞΕΕ.

Σε επιστολή του προς τους προέδρους του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ και της ΠΟΞ, κκ Γ.Παράσχη, Αλ.Βασιλικό και Γ. Χατζή, ο κ. Αντωνίου αναφέρει:
"Εξαιρετική η πρωτοβουλία της ΠΟΞ και η δημοσιοποίηση της  —τροφή προς σκέψη, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Τουριστικούς Φορείς και για όλα τα ζητήματα, που χρόνια τώρα «λιμνάζουν», μας ταλανίζουν και μας ζημιώνουν—  να διεκδικήσει δηλαδή συλλογικά, δυναμικά και αν χρειαστεί και νομικά, ..... από μηδενική βάση, στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, τά λογικά, δίκαια και αυτονόητα δικαιώματα των Μελών της, που κάθε Αρχή της Πολιτείας, που επαίρεται να αυτοαποκαλείται σύγχρονη, φιλελεύθερη, Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, οφείλει να τα σέβεται και να τα προστατεύει!

Μέχρι εδώ και μη παρέκει:

 ΜΙΑ/ΕΝΙΑΙΑ, ΕΥΛΟΓΗ ΑΜΟΙΒΗ, (ένα εφάπαξ ποσό δηλαδή), ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!, που κυρίως να μην αδικεί τους δικαιούχους/δημιουργούς, αντίθετα να τους παροτρύνει και ενισχύει στη παραπέρα παραγωγή Πνευματικών Έργων/Πολιτιστικού Αγαθού, αλλά ούτε τους χρήστες, που συνειδητά άλλωστε στηρίζουν την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά!, λόγοι αμφότεροι ουσιαστικοί, συνηγορούντες υπέρ της απόσυρσης (από το σχέδιο νόμου) των ρυθμίσεων περί ποσόστωσης στο δημόσια εκτελούμενο μουσικό ρεπερτόριο στα Ξενοδοχεία, επιβαλλόμενη άλλωστε (η απόσυρση) και για λόγους Δημοσίου συμφέροντος...

διαβάστε ακόμα

Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα
ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση
Airbnb | Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της το εφετινό
Κλειστό και φέτος το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου
AEGEAN - Saudia | Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού
ATM 2024: Άκρως επιδραστικό το περιεχόμενο του TikTok στα ταξίδια – Το παράδειγμα της Αλβανίας
DRV: Η Γερμανία χρηματοδοτεί πρότζεκτ για πιο "πράσινα" οργανωμένα ταξίδια – Ποιοί τουρ οπερέιτορ συμμετέχουν
Νίκος Χαρδαλιάς | “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος στον τουρισμό και την ανάπτυξη”
Αυτό είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη με βιομετρική αναγνώριση προσώπου
Jet2.com και Jet2holidays | 35.000 επιπλέον θέσεις για το 2025- Και για Σκιάθο και Λέσβο