Αποκατάσταση των σχέσεων με τη διοίκηση της easyjet, με απονομή ευσήμων....

04-03-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο ιδρυτής της EasyJet, σερ Στέλιος Χατζηϊωάννου, "τα βρήκε" με τη διοίκηση της εταιρείας, όπως φαίνεται από τους επαίνους του γι αυτή, σε συνέντευξή του στους Sunday Times.

Ο Στέλιος Χατζηϊωάννου, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους με μερίδιο 15%, παραδέχτηκε ότι η διαμάχη με τον διευθύνοντα σύμβουλο Johan Lundgren οφειλόταν στο φόβο ότι η EasyJet δεν θα επιβίωνε από την πανδημία.

Μιλώντας στους Sunday Times, εν όψει της αναμενόμενης επιστροφής του αερομεταφορέα στον δείκτη FTSE 100 αυτή την εβδομάδα μετά από τέσσερα χρόνια, είπε ότι ποτέ δεν περίμενε ότι η easyJet holidays, που ίδρυσε η διοίκηση, θα ήταν τόσο καθοριστική στην ανάκαμψη της εταιρείας. Ο ίδιος εξεπλάγη ευχάριστα, όπως είπε.

Ο Lundgren και ο πρόεδρος Stephen Hester, πρώην διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού ομίλου RBS, αποφάσισαν να διευρύνουν τη δραστηριότητά της EasyJet στην πώληση διακοπών, στοχεύοντας στην κάλυψη του κενού που άφησαν οι πτωχεύσεις των Monarch και Thomas Cook Group. 

Τώρα ο όμιλος σημείωσε ρεκόρ κερδών στην οικονομική χρήση του 2023, επαναφέροντας το μέρισμα.

Ο Χατζηϊωάννου ίδρυσε την easyjet το 1995 και την οδήγησε στο χρηματιστήριο το 2000. Αργότερα, διαφώνησε με αποφάσεις επέκτασης της διοίκησης και παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο μετά από δέκα χρόνια.

Είπε στην εφημερίδα ότι ήταν επικριτικός με τον Johan Lundgren  και την ομάδα διαχείρισης του, γιατί φοβόταν ότι η εταιρεία θα χρεοκοπούσε. Αλλά αυτός τα κατάφερε. Όπως είπε ο Χατζηϊωάννου, συνέχισε να αναπτύσσει την επιχείρηση. Εφηύρε την easyJet holidays και τελικά πέτυχε. "Οπότε πιστεύω ότι του αξίζουν τα εύσημα", δήλωσε ο σερ Στέλιος.

Αυτά είναι τα πρώτα σχόλια του Χατζηϊωάννου από τότε που άσκησε κριτική στο διοικητικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας για την απόφαση να προχωρήσει με μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών Airbus κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους