Τουρισμός | +47% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι στην DER Touristik - Υψηλή ζήτηση για Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία

04-03-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Εντυπωσιακή αύξηση κρατήσεων κατά 47% για τις θερινές διακοπές του 2024 καταγράφει μέχρι τώρα η DER Touristik, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ η αύξηση στους αριθμούς πελατών είναι 33%.

Η Τουρκία, η Ισπανία και η Ελλάδα καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη προορισμών. Η Τουρκία αναπτύσσεται ταχύτερα.

«Βλέπουμε ότι η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται. Τα ταξίδια θα παραμείνουν προτεραιότητα το 2024», δήλωσε ο Ingo Burmester, επικεφαλής της DER Touristik Central Europe. Επιπλέον, είπε, συνεχίζεται η τάση για ταξίδια υψηλότερης ποιότητας και η ανάπτυξη σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων. Ταυτόχρονα, τόνισε ο κ.Burmester. βλέπουμε μια «επιστροφή στις έγκαιρες κρατήσεις». Οι ταξιδιώτες εξασφαλίζουν έτσι εκπτώσεις «έως και 60%».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης, οι τιμές για τις θερινές διακοπές είναι αυξημένες "στο μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό". Όπως ανέφερε, οι πελάτες επιλέγουν προορισμούς με ιδιαίτερα καλή σχέση τιμής-απόδοσης. Αυτό φαίνεται, για παράδειγμα, στη «θετική ανάπτυξη κρατήσεων» σε χώρες όπως η Τουρκία και η Τυνησία. 

Μια άλλη τάση στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές είναι γίνονται ολοένα και πιο εξατομικευμένες. Σύμφωνα με τον Ingo Burmester, διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για εκδρομές, δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και για ταξίδια στις σκανδιναβικές χώρες. Όπως είπε, η DER Touristik ανταποκρίνεται σε αυτές τις τάσεις με αυξανόμενη προσφορά στις κατηγορίες υψηλής ζήτησης. Παράλληλα, θα προσθέσει υπηρεσίες και «αυθεντικές εμπειρίες περιηγήσεων».

 Διαβάστε επίσης

ITB'24 | DRV: Η Ελλάδα τρίτη στις κρατήσεις των Γερμανών για το 2024- πρώτη η Τουρκία!

διαβάστε ακόμα

Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας