"Θα πρέπει να μας τρομάζει η άνοδος της ακροδεξιάς" – "Ο εθνικισμός καταστρέφει την ειρήνη και την ευημερία»

17-01-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε μια πρωτοφανή δήλωση, για ηγετικό στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής, που αφορά τους κινδύνους από την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, προέβη ο CEO της TUI, Sebastian Ebel, μέσα από το Linkedin.

Ο κ. Ebel μοιράστηκε μια προσωπική του εκτίμηση περί της αύξησης της δημοτικότητας των ακροδεξιών κομμάτων, χαρακτηρίζοντάς την «τρομακτική», ασκώντας παράλληλα κριτική στις πολιτικές τάξεις της Γερμανίας.

Σήμερα, η ταχεία άνοδος της δημοτικότητας των ακροδεξιών κομμάτων είναι τρομακτική, αναφέρει, προσθέτοντας ότι: «Στη Γερμανία θα έπρεπε να γνωρίζουμε που μπορεί να μας οδηγήσει αυτό».

Ο CEO του ομίλου επισημαίνει ότι είναι σημαντικό προσωπικότητες όπως ο ίδιος να μιλούν ανοικτά για αυτά τα ζητήματα, και ιδιαίτερα να αντιτάσσονται «αναμφισβήτητα» στην εξέλιξη του ακροδεξιού ριζοσπαστισμού. «Είναι σημαντικό για μένα ότι και εγώ αντιτίθεμαι κατηγορηματικά σε αυτήν την εξέλιξη. Ο αποκλεισμός και ο εθνικισμός καταστρέφουν την ειρήνη και την ευημερία και είναι ασυμβίβαστοι με τις αξίες μας. Γι' αυτό στο DNA της TUI η φροντίδα των πελατών και των συναδέλφων είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα», σημειώνει.

Ο κ. Ebel μοιράστηκε μια ανάμνηση από τον παπού του, ο οποίος, όπως ανέφερε, «πάντα ερχόταν αντιμέτωπος με επαγγελματίες συναδέλφους του που ήταν κοντά με τους Ναζί», κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι σημαντικό, τονίζει, να ξεκαθαριστούν τα αίτια της ανόδου των εξτρεμιστικών κομμάτων, παραπέμποντας ακόμη και στις Γερμανικές κυβερνήσεις, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα «μη δημοφιλές» ζήτημα. Κατά την άποψή του, πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας πατερναλιστικής πολιτικής απαγορεύσεων, αποφάσεων που δεν είναι πλέον κατανοητές, ιδιαίτερα εναντίον εκείνων που δεν φαίνεται να είναι σε θέση να υπερασπιστούν εαυτούς, όπως οι αγρότες, οι καλλιτέχνες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια αναφέρεται σε «κακοφτιαγμένους νόμους» και «δύσκολους να γίνουν κατανοητοί από τους ανθρώπους», σε αυξήσεις φόρων (που συχνά συγκαλύπτονται ως εισφορές), στην υπερβολική γραφειοκρατία και στη δυσκολία στις περιβαλλοντικές επενδύσεις που απαιτούνται την ώρα που οι εταιρείες στερούνται κεφαλαίων.

Ο κ. Ebel καταλήγει ότι σε άλλες εποχές ίσχυε η φράση «καλύτερα να μην κυβερνάς παρά να κυβερνάς άσχημα», κάτι που θα πρέπει, όπως είπε, να ισχύσει και σήμερα για όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς. Η καλή και τίμια πολιτική αποτελεί εγγυητή ευημερίας και δημοκρατίας, υπογράμμισε.

 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας