Η Γαλλία θα παραμείνει το 2024 ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο

16-01-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Γαλλία θα διατηρήσει την πρώτη θέση ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο για διεθνείς αφίξεις το 2024, σύμφωνα με τα δεδομένα κρατήσεων πτήσεων της ForwardKeys, που συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). 

Μιλώντας στην εκδήλωση Destination France, που πραγματοποιείται στο Chantilly και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο Μακρόν, η Julia Simpson, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, επαίνεσε τη Γαλλία για τη σταθερή εστίασή της στην αναγνώριση της οικονομικής και πολιτιστικής αξίας που φέρνει το ταξίδι και ο τουρισμός σε θέσεις εργασίας και συμβολή στο ΑΕΠ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ισχυρού ιδιωτικού τομέα που συνεργάζεται καλά με την κυβέρνηση και τις περιφέρειες, όπως τόνισε.

Σύμφωνα με τελευταία ανάλυση από το WTTC και την ForwardKeys, την κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικών δεδομένων και αναλύσεων, οι κρατήσεις για διεθνείς αφίξεις στη Γαλλία το πρώτο εξάμηνο του 2024 βρίσκονται στο 93% της ίδιας περιόδου του 2019, με τη Γαλλία να εδραιώνει τη θέση της ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο τουρισμός, στο αποκορύφωμά του, εισέφερε 220 δισεκατομμύρια ευρώ στην εθνική οικονομία και τις επιχειρήσεις Ταξιδιών και Τουρισμού στη χώρα, υποστηρίζοντας 2,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας..

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρείες ενισχύουν την ικανότητά τους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση από όλο τον κόσμο, με τον αριθμό των θέσεων να ξεπερνά τα επίπεδα του 2019 φέτος.

Η χωρητικότητα επιβατών είναι αυξημένη κατά 28% στο αεροδρόμιο Orly, φτάνοντας σχεδόν τα οκτώ εκατομμύρια. Το Charles de Gaulle, βεβαίως, παραμένει το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη Γαλλία, φτάνοντας τα 18,5 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2024, μόλις 3% κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Το Παρίσι είναι ο πιο ισχυρός προορισμός πόλης στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία καταλυμάτων από το WTTC Knowledge Partner, CoStar, τα ποσοστά πληρότητας στη γαλλική πρωτεύουσα έφθασαν πάνω από τα επίπεδα του 2019 το πρώτο εξάμηνο του 2023 για περισσότερες από τις μισές κατηγορίες ξενοδοχείων.

Το 2024, άλλες γαλλικές πόλεις θα αποτελέσουν επίσης δημοφιλή αξιοθέατα για ξένους επισκέπτες. Η Νίκαια συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις, με τις διεθνείς αφίξεις να αναμένεται να φτάσουν το 94% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Η Γαλλία ως προορισμός γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους Ισπανούς και Καναδούς ταξιδιώτες, με τις αφίξεις αυτών των εθνικοτήτων να ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019 κατά περισσότερο από 64% και 54%, αντίστοιχα.

Οι Ιρλανδοί και οι Νοτιοκορεάτες ταξιδιώτες επιστρέφουν στη Γαλλία με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται από τα επίπεδα του 2019 κατά 19% και 16%, αντίστοιχα.

Οι ταξιδιώτες στη Γαλλία ξοδεύουν επίσης περισσότερα χρήματα, με τις κρατήσεις καμπινών premium να σημειώνουν άνοδο 21% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πέρυσι, η Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων (EIR) του WTTC αποκάλυψε ότι ο γαλλικός τομέας ταξιδιών και τουρισμού αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 3% ετησίως την επόμενη δεκαετία, διπλάσιος από τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,5% της συνολικής οικονομίας της χώρας, για να ξεπεράσει τα 297 δισ. ευρώ (9,7% της συνολικής οικονομίας)έως το 2033.

Η πρόβλεψη αποκάλυψε επίσης ότι ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού στη Γαλλία, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 555.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 10 χρόνια, με μέσο όρο σχεδόν 56.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, φτάνοντας τα 3,3 εκατομμύρια απασχολούμενους στον κλάδο μέχρι το 2033.

διαβάστε ακόμα

Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών