1.300 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν το πρόγραμμα βιωσιμότητας του WTTC

14-12-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Περισσότερα από 1.300 ξενοδοχεία σε 30 χώρες έχουν πιστοποιηθεί τον πρώτο χρόνο του προγράμματος βιωσιμότητας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), Hotel Sustainability Basics. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο παγκόσμιο πρόγραμμα, που εποπτεύεται από τους διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης Green Key και SGS.

Στόχος είναι τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα 12 βημάτων για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, την προστασία και την προώθηση της φύσης και τη διασφάλιση του οφέλους των τοπικών κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι τέτοια πιστοποίηση έχουν λάβει και προορισμοί σε όλο τον κόσμο, όπως η Καραϊβική, ο Μαυρίκιος, η Κολομβία, το Άμπου Ντάμπι, το Αζερμπαϊτζάν, το Μεξικό και ο Ισημερινός.

Έχει επίσης υιοθετηθεί από μεγάλες ξενοδοχειακές μάρκες όπως η Jin Jiang, ο δεύτερος μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στον κόσμο με περισσότερα από 10.000 ξενοδοχεία, η ευρωπαϊκή αλυσίδα Louvre Hotel Group και η Radisson.

Άλλες μεγάλα brand, που έχουν αποδεχθεί αυτό το πρόγραμμα, είναι οι ειδικοί σε ταξίδια περιπέτειας Intrepid, Abercrombie & Kent, British Airways Holidays, HotelBeds και WebBeds.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού αναμένει ότι χιλιάδες ακόμη ξενοδοχειακά ακίνητα θα υιοθετήσουν τα Βασικά στοιχεία Αειφορίας Ξενοδοχείου το επόμενο έτος.

Η συνεργασία μεταξύ του WTTC και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) έχει εδραιώσει μια σαφή πορεία στο ταξίδι αειφορίας της φιλοξενίας. Η συνεργασία θα δημιουργήσει ένα δομημένο πλαίσιο από τα «Βασικά» προς τα προηγμένα παγκόσμια πρότυπα για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Julia Simpson δήλωσε: «Το Basics είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για την υποστήριξη των ξενοδοχείων για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και την προστασία της φύσης. Ξεκίνησε πέρυσι, είναι το μόνο ανεξάρτητο πρόγραμμα που βοηθά τα ξενοδοχεία να εξετάσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις... Καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον, η εστίασή μας παραμένει στην ενίσχυση αυτών των προσπαθειών, διασφαλίζοντας ότι κάθε βήμα που κάνουμε μας φέρνει πιο κοντά σε ένα ενιαίο όραμα βιωσιμότητας στη φιλοξενία».

διαβάστε ακόμα

Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ
ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο
UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο
Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας
Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!
ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός
RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο | Αμφισβητείται η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο
Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της Σλοβακίας