Γερμανικός τουρισμός | Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το 2024 θα είναι μια ισχυρή χρονιά

08-12-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι πρώιμες κρατήσεις στη γερμανική αγορά για το 2024 ξεκίνησαν με ανοδικές τάσεις, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι το 2024 θα είναι τελικά μια επιτυχημένη χρονιά.

Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Ένωσης Τουρισμού (BTW) Sören Hartmann, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Corps Touristique στη Φρανκφούρτη.  Το Corps Touristique είναι μια ομάδα συμφερόντων διεθνών τουριστικών οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, μαζί με συνδεδεμένα μέλη από τον κλάδο των ταξιδιών και των μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας.

Αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Hartmann, βλέπουμε πόσο δημοφιλές είναι το θέμα των διακοπών, μολονότι τα στοιχεία για τον τουρισμό στην πραγματικότητα δεν ταιριάζουν με την οικονομική κατάσταση και την τρέχουσα χαμηλή προθυμία των Γερμανών να ξοδέψουν.

Ο Sören Hartmann ανακοίνωσε ότι η BTW θα ήθελε να συνεργαστεί πιο στενά με το Corps Touristique στο μέλλον, ώστε να υπάρξει μια πιο έντονη πίεση προς την κυβέρνηση για παρεμβάσεις σε θέματα που έχει ανάγκη ο κλάδος, όπως: οι επενδύσεις σε υποδομές, το άνοιγμα σε εργαζόμενους από το εξωτερικό, η μείωση της γραφειοκρατίας για τις εταιρείες, η προώθηση της καινοτομίας μέσω επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη, για παράδειγμα στην τεχνητή νοημοσύνη, κ.ά.

Ο τουρισμός είναι ένα σημαντικό μέρος της γερμανικής οικονομίας, το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να παραμελείται πολύ συχνά στις κρατικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με την BTW. Η τουριστική βιομηχανία παράγει το 4% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στη Γερμανία και είναι εργοδότης για περίπου το 7% του εργατικού δυναμικού στη Γερμανία. Ταυτόχρονα, ο κλάδος δημιουργεί υποδομές που δεν ωφελούν μόνο τους τουρίστες, αλλά και τους ντόπιους.

διαβάστε ακόμα

Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας