TUI | Ένα στα 5 ταξίδια φέτος στην Ελλάδα – Σεζόν μέχρι το Νοέμβριο και last minute

14-06-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ένα στα πέντε ταξίδια στην TUI αφορούν την Ελλάδα, με την Κρήτη να είναι ο ξεκάθαρος νικητής σε επίπεδο δημοφιλέστερου προορισμού στη χώρα μας. Ωστόσο, δημοφιλέστερο νησί για τους ταξιδιώτες του τουρ οπερέιτορ παραμένει η Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, ο τουρ οπερέιτορ καταγράφει ισχυρές κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι και ο αριθμός των ταξιδιωτών τις πρόσφατες εβδομάδες, ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019. Η τάση κρατήσεων επικεντρώνεται στα δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Επιπλέον, ισχυρή ζήτηση παρατηρείται και για την Τουρκία, με το 15% των ταξιδιωτών από τη Γερμανία να αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στις παραλίες της. Η ζήτηση για Αττάλεια είναι ιδιαίτερα υψηλή και γι’ αυτό ο τουρ οπερέιτορ διεύρυνε την προσφορά του με την προσδοκία για πάνω από 1 εκατ. επισκέπτες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Οι ΗΠΑ παραμένουν ο δημοφιλέστερος μακρινός προορισμός. Με αύξηση 150%, η Ταϊλάνδη επιστρέφει για να πάρει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη. Ακολουθούν Ινδονησία, Μαλδίβες και Μεξικό. Με την πολυτελή μάρκα Airtours, η Ιαπωνία, η Ανατολική Αφρική, το Μπαλί και η Λατινική Αμερική γνωρίζουν υψηλή ανάπτυξη στον τομέα των μεγάλων αποστάσεων.

Η Βόρεια Ιταλία με τη λίμνη Garda και την Άνω Αδριατική είναι οι πιο επιθυμητοί προορισμοί για όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο. 

Η TUI διαφημίζει ότι διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο μεταξύ των τουρ οπερέιτορ για ταξίδια με αυτοκίνητο. Προσφέρονται συνολικά 33 ευρωπαϊκές χώρες με περίπου 16.000 καταλύματα. 

Το TUI City Express ξεκινά ως νυχτερινό τρένο από το Osnabrück και το Ανόβερο προς την Πράγα για πρώτη φορά και μπορεί να συνδεθεί με 240 ξενοδοχεία πόλης και 190 τοπικές εκδρομές. Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 21 Ιουνίου.

Ζήτηση για ξενοδοχεία με πιστοποίηση αειφορίας

Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο της TUI περιλαμβάνει πλέον 1.500 ξενοδοχεία με πιστοποίηση αειφορίας. Σύμφωνα με τον κ. Baumert, 7,8 εκατ. επισκέπτες της TUI έμειναν πέρυσι σε πιστοποιημένα ξενοδοχεία και μέχρι το 2030 το αργότερο, ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σε 16 εκατ. σε ετήσια βάση.

Τέλος, όσον αφορά τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ο κ. Baumert διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν θέσεις σε μεγάλους προορισμούς όπως η Αττάλεια και τα Ελληνικά νησιά, όπου η προσφορά του τουρ οπερέιτορ είναι διευρυμένη.

Όποιος δεν μπορεί πλέον να βρει αυτό που ψάχνει στους μεγάλους προορισμούς θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στα διπλανά νησιά: Μενόρκα και Ίμπιζα αντί για Μαγιόρκα, Νταλαμάν αντί για Αττάλεια, είπε.

Επιπλέον, λόγω αυξημένης ζήτησης, η TUI διεύρυνε τη σεζόν στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

διαβάστε ακόμα

ΞΕΕ/ 5o Idea Platform: 14 ομάδες ολοκλήρωσαν τον Νεανικό Διαγωνισμό Καινοτομίας
Allianz: H Αθήνα στους 10 κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024
FedHATTA & ΗΑΤΤΑ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών από την Κινεζική αγορά για την Ελλάδα
Τουρισμός: Μεγάλη στροφή στα Ευρωπαϊκά ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν – Επηρεάζεται και η Ελλάδα
Ε.Ξ. Σαντορίνης | Τι συμβαίνει και τι διεκδικούμε έναντι των Booking και Expedia
Αθήνα: Μια… «νόστιμη» πόλη -Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία
Αύξηση των εισπράξεων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τον Ιανουάριο
Aegean Airlines: Νέα χειμερινή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ
Trivago: Θεραπευτική η αξία των διακοπών για τους Αμερικανούς - Με ποια κριτήρια επιλέγουν κατάλυμα αυτό το καλοκαίρι
Από την Κεφαλονιά ξεκινά η περιοδεία της Όλγας Κεφαλογιάννη στα Ιόνια Νησιά