Η ενίσχυση των υποδομών θα καθορίσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

16-12-21 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ενίσχυση των υποδομών, δημοσίων και ιδιωτικών, θα είναι καθοριστική για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια, τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος κατά τη συζήτηση με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, προλογίζοντας το εφετινό συνέδριο του Συνδέσμου, με κεντρικό μήνυμα “Greek Tourism. Coming Back – Planning Forward".

Ο ελληνικός τουρισμός προσδοκά πολλά για την αναβάθμιση των υποδομών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι τεράστια κονδύλια πρέπει να διατεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ.Ρέτσος εξέφρασε τους φόβους του για το εάν τελικά καταστεί εφικτό να απορροφηθούν τόσα χρήματα για δημόσιες υποδομές, έργα ΣΔΙΤ και ιδιωτικά. Είναι γνωστές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που υπάρχουν τόσα χρόνια στη δημόσια διοίκηση και οι αργοί ρυθμοί στις αποφάσεις, είπε ο κ.Ρέτσος, ζητώντας και τη βοήθεια του υπουργείου Τουρισμού για να προχωρήσουν όλα αυτά τα έργα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αποκάλυψε ότι ο Σύνδεσμος είχε ξεκινήσει μελέτη για τις ελλείψεις ή την ανυπαρξία υποδομών σε τουριστικούς προορισμούς, την οποία επρόκειτο να παραδώσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά λόγω της πανδημίας η μελέτη ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα και παραδόθηκε στον αναπληρωτή υποουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στο συνέδριο θα παρουσιασθεί σε λίγο το Executive Summary της μελέτης «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης». Η μελέτη καταγράφει τα 5 κύρια και τα 7 συμπληρωματικά προϊόντα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης ανά αγορά-στόχο. 

Σχολιάζοντας ο κ.Ρέτσος είπε ότι το ζητούμενο είναι το πώς θα σχεδιάσουμε αυτά τα προϊόντα για να έχουμε υψηλή απόδοση.

Στη συζήτηση με τον κ.Κικίλια έγινε μια επισκόπηση για το πώς κινήθηκε ο ελληνικός τουρισμός τη διετία της πανδημίας. Για τη νέα χρονιά ο κ.Ρέτσος τόνισε ότι θα περάσουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, ελπίζει όμως ότι την Άνοιξη θα έχει ανοίξει ο δρόμος για να αφήσουμε πίσω την πανδημία.

Ο κ.Ρέτσος τόνισε επίσης την ανάγκη κάλυψης του ενεργειακού κόστους των τουριστικών επιχειρήσεων, αίτημα που ο κ.Κικίλιας χαρακτήρισε δίκαιο.

Διαβάστε επίσης

Συνέδριο ΣΕΤΕ | Τουριστική ανάπτυξη 36 προορισμών και στις 13 Περιφέρειες μέχρι το 2030

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός