Κίνδυνος επιθετικής εξαγοράς τουριστικών ομίλων, καθώς η τιμή των μετοχών κατέρρευσε

02-04-20 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Στόχοι εξαγοράς ενδέχεται να γίνουν μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι της Γερμανίας, που είναι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο, καθώς οι τιμές των μετοχών τους έχουν καταρρεύσει τις τελευταίες εβδομάδες. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου του Γερμανικού Τουριστικού Κλάδου (BTW) Michael Frenzel, που διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της TUI, μιλώντας σε τηλε-συζήτηση, που οργάνωσε το FVW.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι διακηρυγμένος στόχος της γερμανικής Κυβέρνησης είναι να αποτραπεί η εξαγορά σημαντικών γερμανικών επιχειρήσεων, ειδικώς σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, από ξένους επενδυτές λόγω κατακρήμνισης της κεφαλαιακής τους αξίας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κρίση αυτή θα χτυπήσει σκληρά τους προορισμούς και τα resort ξενοδοχεία, που θα αναγκαστούν να μείνουν κλειστά για πολύ καιρό.

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση, εκπρόαωποι τουριστικών οργανισμών, υπογράμμισαν την ανάγκη για γρήγορη χρηματοδότηση της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει τις επόμενες εβδομάδες. 

Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν καταρτίσει πλάνο με περιορισμένη εργασία για τους περισσότερους υπαλλήλους τους μέχρι τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Όλο το πακέτο μέτρων της Γερμανίας για τη στήριξη της οικονομίας

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι