Κορωνοϊός: Όλο το πακέτο μέτρων της Γερμανίας για τη στήριξη της οικονομίας

Α Decrease font Enlarge font
Κορωνοϊός: Όλο το πακέτο μέτρων της Γερμανίας για τη στήριξη της οικονομίας

Ο παγκόσμιος αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού πλήττει, συθέμελα και τη γερμανική οικονομία.

Ο περιορισμός των μετακινήσεων και η σχεδόν πλήρης παύση κάθε κοινωνικής δραστηριότητας και, συναφώς, της κατανάλωσης των νοικοκυριών, οδηγεί σε σημαντική μείωση της ιδιωτικής ζήτησης, πλήττοντας ειδικώς το λιανεμπόριο, τους κλάδους φιλοξενίας και εστίασης, καθώς και τον ταξιδιωτικό κλάδο. Επιπρόσθετα, ο περιορισμός της παγκόσμιας ζήτησης αγαθών και η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου (καθώς οι εθνικές οικονομίες επιστρατεύουν όλες τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της πανδημίας) πλήττουν ειδικώς την, παραδοσιακά εξωστρεφή και εξαρτημένη από τις εξαγωγές προϊόντων, γερμανική οικονομία, περιορίζοντας τη ζήτηση για κεφαλαιουχικά αγαθά και επενδύσεις και ωθώντας τις εγχώριες βιομηχανίες σε μείωση ή παύση παραγωγής.

Ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας αναμένεται, δε, να ενταθεί περαιτέρω, καθώς ήδη και τα 16 Ομοσπονδιακά Κρατίδια (αρχής γενομένης από τη Βαυαρία, με τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα) έχουν εφαρμόσει περιορισμούς στις μετακινήσεις και το δημόσιο βίο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πρόγραμμα παρεμβάσεων σε 3 άξονες

Προκειμένου να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, από το εσωτερικό και το εξωτερικό «μέτωπο», η Γερμανική Κυβέρνηση, μέσω των αρμοδίων Ομοσπονδιακών Υπουργείων Οικονομίας&Ενέργειας (BMWi), Οικονομικών (BMF) και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (BMAS) εκπόνησε ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων 3 αξόνων στην εγχώρια οικονομία, με σκοπό να ενισχύσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις και να στηρίξει τη διατήρηση θέσεων εργασίας:

1. Άμβλυνση των κρατικών περιορισμών στην εφαρμογή μερικής ή ευέλικτης απασχόλησης από τις επιχειρήσεις για το προσωπικό τους και ελάφρυνση ή διευκόλυνση των επιχειρήσεων όσον αφορά την καταβολή των εργοδοτικών εισφορών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση και προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας, το Κράτος αναλαμβάνει το ενσκήπτον, υπερβάλλον κόστος των εργοδοτικών/κοινωνικών εισφορών των εργαζομένων μερικής ή περιοδικής απασχόλησης. Στο εν λόγω μέτρο εντάσσονται πλέον οι επιχειρήσεις, όπου ήδη το 10% των εργαζομένων βρίσκεται σε καθεστώς μερικής ή περιοδικής απασχόλησης, έναντι παλαιότερου ορίου ύψους 33%. Μάλιστα, το μέτρο διευρύνεται για να συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές μέσω συμβολαίων μίσθωσης από εταιρείες προσωρινής απασχόλησης προσωπικού.

2. Μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία Covid- 19, τόσο στη μεταποίηση, όσο και στην παροχή υπηρεσιών, μέσω κρατικά χρηματοδοτούμενων πιστωτικών «εργαλείων».

Ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της πανδημίας, θα έχουν πρόσβαση σε δανειοδοτικά προγράμματα ταχείας έγκρισης μέσω των εμπορικών τους τραπεζών, για τα οποία θα εγγυάται η κρατική Τράπεζα Επενδύσεων KfW. Παράλληλα, υπάρχοντα προγράμματα στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων παρατείνονται και ενισχύονται, ενώ η KfW επεξεργάζεται ειδικότερα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης ανά κλάδο οικονομικής δραστηριοποίησης, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο «ενέσεων» ρευστότητας και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα, το υπάρχον πλαφόν ετήσιου κύκλου εργασιών ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Τράπεζας αυξάνεται στα 2 δισ. ευρώ, διευρύνοντας τη «δεξαμενή» των δυνητικών δικαιούχων επιχειρήσεων.

Στην τρέχουσα συγκυρία, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση καθιστά την KfW επίκεντρο των προσπαθειών της για τη στήριξη της εγχώριας οικονομίας, αποδεσμεύοντας επιπρόσθετους πόρους ύψους 93 δισ. ευρώ για τις επενδυτικές δραστηριότητες της Τράπεζας, επιπλέον των σχετικών εγγυήσεων 460 δισ. ευρώ που προβλέπονται στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

3. Φορολογικά μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις.

Οι φορολογικές Αρχές εξουσιοδοτούνται να παρέχουν διευκολύνσεις όπως αναβολή πληρωμών και προσαρμογή των προκαταβολών φόρων, ενώ ειδικά για τις άμεσα πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής των προστίμων και των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έναντι οφειλετών, έως το τέλος του 2020.

Τέλος, με πρόσθετα έκτακτα κονδύλια ύψους 145 δισ. ευρώ ενισχύεται το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας&Έρευνας (BMBF), για τη χρηματοδοτική ενίσχυση των εργαστηρίων που εργάζονται για την ανάπτυξης εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ επιπλέον 1 δισ. ευρώ διατίθεται εκτάκτως στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας (BMG) για την αγορά ειδικού υγειονομικού υλικού, αλλά και την ενίσχυση του κρατικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας RobertKochInstitut.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνεδρίασή του, στις 23 Μαρτίου το Ομοσπονδιακό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία ενός ειδικού «Ταμείου Σταθεροποίησης της Οικονομίας» (WSF/Wirtschaftsstabilisierungsfonds), συνολικού προϋπολογισμού 600 δισ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη της ρευστότητας και του αξιόχρεου και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρήσεων, εν μέσω της τρέχουσας πανδημίας, τα οποία αφορούν:

α. 400 δισ. ευρώ κρατικές εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων απευθείας από τις κεφαλαιαγορές

.β. 100 δισ. ευρώ προγράμματα ανακεφαλαιοποίησης των επιχειρήσεων και.

γ. 100 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση των ειδικών δανειακών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων της κρατικής KfW, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

Η Γερμανική Κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της να παρέμβει αποφασιστικά για τη διάσωση σημαντικών γερμανικών επιχειρήσεων, ειδικώς σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, οι οποίες περιέρχονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση λόγω της τρέχουσας πανδημίας, εν ανάγκη και μέσω συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο (μερική εθνικοποίηση, ως ultimaratio). Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ο ρόλος του Ταμείου Σταθεροποίησης είναι η στήριξη επιχειρήσεων με περισσότερους από 2.000 εργαζομένους και ετήσιο κύκλο εργασιών >320 εκατ. ευρώ, οι οποίες έχουν κλονισθεί οικονομικά, είτε μέσω ανάληψης των δανειακών τους υποχρεώσεων, είτε μέσω συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Διακηρυγμένος στόχος της γερμανικής Κυβέρνησης, να αποτραπεί η εξαγορά τους από ξένους επενδυτές λόγω κατακρήμνισης της κεφαλαιακής τους αξίας, συδαυλίζοντας βέβαια ταυτόχρονα την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι ο WSF θα λειτουργεί συμπληρωματικά στα προγράμματα της KfW, ενώ προβλέπεται ρητά η δυνατότητα άντλησης περαιτέρω πιστώσεων για το Ταμείο από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, μέσω έκδοσης νέου χρέους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στήριξη ικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών

Παράλληλα, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμη πρακτικότερα μέτρα, μέσω ενός προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 50 δισ. ευρώ για την άμεση οικονομική στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της τρέχουσας πανδημίας, ως εξής:

-Εφάπαξ χρηματοδοτική ενίσχυση 9.000 ευρώ/μήνα x3 μήνες (με δυνατότητα παράτασης για άλλους 2, υπό προϋποθέσεις), για επιχειρήσεις έως 5 εργαζομένους

-Εφάπαξ χρηματοδοτική ενίσχυση 15.000 ευρώ/μήνα x3 μήνες (με δυνατότητα παράτασης για άλλους 2, υπό προϋποθέσεις), για επιχειρήσεις έως 10 εργαζομένους

Η «ένεση» ρευστότητας προς τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες δίνεται με την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία (υποβολή σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης) και στοχεύει στην άμεση και χωρίς καθυστερήσεις στήριξη της βιωσιμότητάς τους και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Επιπρόσθετα, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση εκκίνησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για ένα συμπληρωματικό Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό για το 2020, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες, επιπρόσθετες και υπερβάλλουσες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, όσο και για τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας, σε ένα περιβάλλον μειωμένων κρατικών εσόδων και υποχώρησης του εγχώριου ΑΕΠ.Η Κυβέρνηση σχεδιάζει τις πολιτικές και παρεμβάσεις της βάσει «σεναρίου εργασίας» εκτιμώμενης ύφεσης 5% του γερμανικού ΑΕΠ το τρέχον έτος.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός προβλέπει επιπρόσθετες δαπάνες ύψους 122,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το ύψος των προβλεπόμενων δαπανών για το 2020 από 362 δισ. ευρώ σε συνολικά 484,5 δισ. ευρώ.

Για τη χρηματοδότηση των επιπρόσθετων δαπανών, η Κυβέρνηση υποχρεούται σε δανεισμό ύψους 156 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά μετά το 2013, ξεπερνώντας μάλιστα το συνταγματικά κατοχυρωμένο όριο κρατικού δανεισμού (μηχανισμός συγκράτησης των κρατικών δαπανών, γνωστό και ως «φρένο χρέους»).

Οι επιπρόσθετες δαπάνες αναλύονται ως εξής:

- Επιπλέον 3,5 δισ. ευρώ για την προμήθεια προστατευτικού υγειονομικού εξοπλισμού, την ενίσχυση της έρευνας για την ανάπτυξη εμβολίου και αντιικών φαρμάκων κατά του νέου κορονοϊού και άλλα βραχυπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 (δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού, κινητοποίηση των Αρχών κλπ.).

-Επιπλέον 55 δισ. ευρώ για την καλύτερη προετοιμασία της χώρας έναντι των μεσοπρόθεσμων συνεπειών της τρέχουσας πανδημίας

-50 δισ. ευρώ για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με άμεσες χρηματοδοτικές «ενέσεις»

-Επιπλέον 7,7 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των ταμείων ανεργίας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών

-Επιπλέον 5,9 δισ. ευρώ για διασφαλίσεις και εγγυήσεις, έναντι μακροοικονομικών κινδύνων συνεπεία της πανδημίας

-Συνολικό «πακέτο» επιπρόσθετων κρατικών εγγυήσεων ύψους 357 δις, για τη στήριξη της κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων KfW και τη διασφάλιση της διεθνούς πιστοληπτικής της ικανότητας (ανεβάζοντας το συνολικό πλαίσιο κρατικών εγγυήσεων έναντι KfW σε 822 δισ. ευρώ).

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 01/06 18:40

  Τοrnos News Webinars: Tην Τρίτη ζωντανά 4:00 μ.μ. συζήτηση για την προσαρμογή των digital marketing ενεργειών των ξενοδοχείων στα νέα δεδομένα

 2. 01/06 18:37

  Το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa εγκρίνει το πακέτο διάσωσης

 3. 01/06 17:10

  ΞΕΕ: Πλατφόρμα εξειδίκευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων

 4. 01/06 17:02

  ΥΠΑ: Παρατείνεται και τον Ιούνιο η προληπτική καραντίνα των ταξιδιωτών από χώρες με υψηλό κίνδυνο

 5. 01/06 15:39

  Ο Ναδάλ καλεί τους διεθνείς ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη Μαγιόρκα (video)

 6. 01/06 15:16

  Ρώμη: Να δεχθεί η Ελλάδα φέτος Ιταλούς τουρίστες

 7. 01/06 14:58

  Κρήτη: Πρόγραμμα πιστοποίησης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό

 8. 01/06 13:35

  Accor: Παγκόσμια καμπάνια για να ενισχύσει την επιθυμία για ταξίδια

 9. 01/06 13:32

  Η Πάρος προβάλλεται στην Αυστριακή αγορά

 10. 01/06 13:18

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών: Οι ξεναγοί πρέπει να στηριχθούν για να επιβιώσουν

 11. 01/06 13:03

  Η Selected Hideaways ανοίγει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της

 12. 01/06 12:48

  Λουτράκι: Ψηφιακό Παρατηρητήριο Τουρισμού για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας

 13. 01/06 12:47

  Ισπανικός τουρισμός: Ανοίγει στις 16 Ιουνίου πιλοτικά με τις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια

 14. 01/06 12:30

  Lufthansa: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για το πακέτο διάσωσης – Απαίτηση για παραχώρηση σλοτ

 15. 01/06 11:55

  Έρευνα TUI: Η Ελλάδα δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός των Βρετανών μετά το lockdown

 16. 01/06 11:43

  Δράσεις για την τουριστική προώθηση της Πρέβεζας

 17. 01/06 11:15

  Ποια είναι η παραδεισένια παραλία Σκαλάκια στην Αττική

 18. 01/06 11:12

  Πέντε ελληνικά νησιά για οικονομικές διακοπές φέτος το καλοκαίρι

 19. 01/06 10:41

  Covid-19: Τι σχέση έχει το social distancing με τη business class και την περιφερειακή ανάπτυξη;

 20. 01/06 10:33

  Πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία του ομίλου Electra Hotels & Resorts

 21. 01/06 10:26

  Άλλη μια απόφαση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κασσιώπη της Κέρκυρας

 22. 01/06 10:24

  Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: Συζήτηση για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων 4 ξενοδοχείων σε Κω και ένα στη Νάξο

 23. 01/06 10:22

  Το πλήγμα της πανδημίας στη γερμανική αγορά εργασίας και οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη από το 2021

 24. 01/06 10:20

  Διευκρινίσεις για την είσοδο Ελλήνων επιχειρηματιών στη Βόρεια Μακεδονία

 25. 01/06 10:13

  Σχέδιο διάσωσης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας - οικολογικό επίδομα για αγορά "καθαρών" οχημάτων

 26. 31/05 14:22

  DER Touristik: Δωρεάν διαμονή στα παιδιά της οικογένειας στα ξενοδοχεία Iberostar

 27. 31/05 13:08

  Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων (ΦΕΚ)

 28. 31/05 12:43

  Πώς είναι σήμερα το σπίτι του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

 29. 31/05 12:39

  Η άγνωστη και εξωτική παραλία στην Εύβοια με τη λιμνούλα

 30. 31/05 12:30

  1 στους 3 Γερμανούς σχεδιάζει διακοπές στη χώρα του

 31. 31/05 12:26

  Δανία: Δέχεται τουρίστες με κράτηση 6 διανυκτερεύσεων από συγκεκριμένες χώρες, αλλά όχι στην πρωτεύουσα

 32. 31/05 12:13

  Ρουμανία: Ανοίγουν τα περισσότερα εποχικά ξενοδοχεία της Μαύρης Θάλασσας

 33. 31/05 11:53

  Υπουργείο Εξωτερικών: Διευκρινίσεις για τα τεστ στις αεροπορικές αφίξεις

 34. 30/05 13:11

  Εγκύκλιος: Λήψη μέτρων πρόληψης της νόσου των λεγεωνάριων και στα ξενοδοχεία

 35. 30/05 13:06

  Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομη η απόκτηση μετοχών της Air France-KLM το 2019 από το ολλανδικό κράτος

 36. 30/05 13:00

  Κορωνοϊός: Δίοδο για τους Βρετανούς τουρίστες αναζητεί η Πορτογαλία

 37. 30/05 12:45

  Λιμένι: Το πανέμορφο πέτρινο χωριό με τα κρυστάλλινα νερά

 38. 30/05 12:43

  Ναυάγιο: Η διάσημη παραλία και η ιστορία του ονόματός της

 39. 30/05 12:34

  Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ δεν καλύπτει τα ξενοδοχεία για κεφάλαια κίνησης

 40. 30/05 12:24

  Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις επανεκκινούν την Δευτέρα 1η Ιουνίου

 41. 30/05 12:14

  Θεοχάρης- Κόνσολας: Ξανα-ανοίγει όλη η χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις

 42. 30/05 12:11

  Αναθεώρηση αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού προς τη χώρα μας

 43. 30/05 12:10

  Δευτέρα ανοίγουμε και δεν έχουμε πάρει ακόμη «αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας»

 44. 29/05 17:37

  airBaltic: Πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το πτητικό πρόγραμμα για Ελλάδα

 45. 29/05 17:30

  Έρευνα | Οι καλύτερες και οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες στις επιστροφές χρημάτων

 46. 29/05 16:51

  Ισπανία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα «εισαγόμενα» κρούσματα κορωνοϊού μετά το lockdown

 47. 29/05 16:46

  Ο Χάρης Θεοχάρης στο CNN: Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για να διασφαλίσουμε τα ταξίδια χωρίς ρίσκο

 48. 29/05 16:36

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Στοχευμένες καμπάνιες σε ξένες τουριστικές αγορές

 49. 29/05 16:25

  National Geographic Traveler-Italia: Ύμνοι για Σύρο, Τήνο, Μήλο και Σέριφο

 50. 29/05 16:08

  Πορτογαλία: Τουριστική πόλη εξετάζει τους κατοίκους για κορωνοϊό, για να φέρει πίσω τους επισκέπτες

 51. 29/05 15:29

  Ryanair: Το πρόγραμμα πτήσεων Πολωνία – Ελλάδα από τον Ιούλιο

 52. 29/05 15:01

  Τέλος οι βεβαιώσεις διέλευσης σε ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο προς την Ελλάδα μέσω transit

 53. 29/05 14:54

  City Contact Webinar: Tη Δευτέρα 1 Ιουνίου ζωντανά 4:00 μ.μ. συζήτηση με θέμα: "Η διανομή των ενημερωτικών εντύπων στο άνοιγμα των ξενοδοχείων"

 54. 29/05 14:23

  WTTC: Πρωτόκολλα για τις αερομεταφορές, t.o’s και τις εκδηλώσεις για ασφαλή ταξίδια

 55. 29/05 13:06

  Τ. γραφεία Γερμανίας: Η Ελλάδα συνεχίζει να ενδιαφέρει παρά τη δραματική κατάσταση στις πωλήσεις

 56. 29/05 13:04

  Τουρισμός: Αυτές είναι οι 29 χώρες με τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα στις 15 Ιουνίου προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 57. 29/05 12:49

  Wizz Air: Πτήσεις από Λονδίνο προς Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο τον Ιούλιο, εάν αρθούν οι περιορισμοί

 58. 29/05 12:06

  Τροπολογία: Ποια μέτρα προβλέπονται για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

 59. 29/05 11:39

  Μelia Hotels: Δείτε πώς εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία της

 60. 29/05 11:08

  Γερμανικός Τύπος: Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον τουρισμό από την Ελλάδα

 61. 29/05 10:50

  Μια αισιόδοξη ματιά για τη σεζόν που ξεκινά

 62. 29/05 10:46

  Ο Έλληνας στο επίκεντρο του προγράμματος τουριστικής προβολής των Κυθήρων

 63. 29/05 10:43

  Πορτογαλία: Περιοριστικά μέτρα κατά την άφιξη – αναχώρηση τουριστών και διαγνωστικά τεστ

 64. 29/05 10:40

  Κορωνοϊός: Πώς θα μείνουμε ασφαλείς στην καθημερινότητά μας

 65. 29/05 10:40

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ζάκυνθο, Αστυπάλαια, Κάρπαθο και Χανιά

 66. 29/05 10:39

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Καλαμπάκα, Πύργο και Ναύπακτο

 67. 29/05 10:36

  Αυξάνονται οι ηλεκτρονικές παραγγελίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

 68. 29/05 09:47

  Το μέρος στην Αττική που μπορεί να δεις ακόμη και φλαμίνγκο

 69. 29/05 09:44

  Η περιοχή στην Αττική που λέγεται ότι κατοικούσε η Νέμεσις

 70. 29/05 09:25

  Η πρόεδρος και ο γ.γ. της ΕΞΑ-ΑΑ στο Tornos News Live: Θέλουμε να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία, αλλά όλοι περιμένουμε διεκρινίσεις για τα υγειονομικά και τα εργασιακά

 71. 29/05 00:07

  Η Lufthansa διπλασιάζει από τα μέσα Ιουνίου τις πτήσεις για Αθήνα από Φρανκφούρτη και Μόναχο

 72. 28/05 17:56

  O κ.Θεοχάρης παρέδωσε στον ΠΟΤ την «Λευκή Βίβλο για την Αντιμετώπιση των Συνεπειών του Κορωνοϊού»

 73. 28/05 17:51

  Aegean: "Προχωράμε βασιζόμενοι κυρίως στις δικές μας δυνάμεις, στους δικούς μας ανθρώπους"

 74. 28/05 14:58

  Επιχορηγήσεις σε φορείς και σωματεία για δράσεις τουριστικής προβολής

 75. 28/05 14:42

  Μέτρα ύψους 115 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αερομεταφορών

 76. 28/05 14:41

  Expedia Group: Συμβολή στην ανάκαμψη των συνεργατών του με 275 εκατ. δολάρια

 77. 28/05 13:40

  Νέα προβολή της Τήνου στην αγορά της Ινδίας

 78. 28/05 13:24

  Δήλωση Χατζηιωάννου για τη μείωση του προσωπικού της easyjet

 79. 28/05 13:15

  Μ.Κόνσολας: «Επικίνδυνοι και ανεπαρκείς όσοι διακινούν σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας»

 80. 28/05 13:10

  Γερμανία: Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιστρέφουν τα βάουτσερ

 81. 28/05 12:10

  WTTC: Το πρώτο σήμα στον παγκόσμιο τουρισμό που εγγυάται την υγειονομική ασφάλεια των επιχειρήσεων

 82. 28/05 12:09

  Χάρης Θεοχάρης: Δεν θα υπάρξουν άσπρες και μαύρες λίστες χωρών

 83. 28/05 11:49

  Γιατί δεν αυξάνονται τα κρούσματα με τη χαλάρωση των μέτρων;

 84. 28/05 11:33

  Η Lidl εγκαταλείπει τη δραστηριότητα διακοπών και απομακρύνει τους 2 τουρ οπερέιτορ

 85. 28/05 11:32

  Σημαντική διάκριση: Ελληνική η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης

 86. 28/05 11:29

  Πέντε καταγάλανες παραλίες για να κάνεις μπάνιο δίπλα στην Αθήνα

 87. 28/05 11:18

  Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Ενημέρωση για τα πρωτόκολλα

 88. 28/05 10:27

  Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες τα κατάφεραν καλά- 5 ελληνικά νησιά προτείνει το Focus στους Γερμανούς

 89. 28/05 10:16

  Το AthensWas Hotel ανοίγει την 1η Ιουνίου

 90. 28/05 10:13

  H Σέριφος "θα μείνει μεταξύ μας"

 91. 28/05 10:11

  ΕΤΑΔ: Διευκρινίσεις για την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου

 92. 28/05 10:07

  H Σλοβενία επιτρέπει στους τουρίστες απ΄ όλη την Ευρώπη να εισέλθουν στη χώρα με επιβεβαίωση κράτησης

 93. 28/05 10:02

  Δυνατότητα και για τουριστικά καταλύματα σε ακίνητο της HBH Επενδύσεων στην Πειραιώς

 94. 28/05 10:00

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Πάρο, Χανιά και Ζάκυνθο

 95. 28/05 09:58

  Ενισχύσεις για νέα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Μύκονο και Κεφαλονιά

 96. 28/05 09:57

  Η επόμενη μέρα: Η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Κατερίνης και η Επιτροπή ορειβατικών δραστηριοτήτων Δήμου Ξάνθης

 97. 27/05 17:40

  Κομισιόν: Ταμείο Ανάκαμψης με προίκα 750 δις ευρώ- ποιο ποσό αναλογεί στην Ελλάδα

 98. 27/05 17:31

  Το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa αναβάλλει την Γενική Συνέλευση για το πακέτο διάσωσης

 99. 27/05 17:18

  Στις 25 Ιουνίου η Τακτική ΓΣ και οι εκλογές στον ΣΕΤΕ - Τι δηλώνει ο κ.Ρέτσος

 100. 27/05 17:04

  Μια κατηγορία όλη η Ελλάδα ως προς την επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού