ΙΤΒ'24 | Έρευνα: 1 στους 3 νέους κάνει κράτηση σε ταξιδιωτικό γραφείο

06-03-24 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η γενική αίσθηση είναι ότι οι νέοι κάνουν κρατήσεις κυρίως μέσω Διαδικτύου. Ωστόσο, έρευνα που διενήργησε η Data and Analytics Group Yougov για λογαριασμό της TUI και παρουσιάστηκε στην ΙΤΒ, δείχνει ότι ένας στους τρεις από τους ερωτηθέντες ηλικίας 25 έως 34 ετών θα ήθελε να κάνει κράτηση σε ταξιδιωτικό γραφείο «πιο συχνά».

Το εύρημα αυτό εξέπληξε τον Stefan Baumert, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Deutschland, ο οποίος τόνισε ότι το ποσοστό αυτό ¨παραδόξως. είναι «σημαντικά υψηλότερο» από ό,τι συνέβαινε μεταξύ των ηλικιακών ομάδων παλαιότερα.

Εξίσου εκπληκτικό: Σύμφωνα με τη μελέτη Yougov, οι συμβουλές από ειδικούς εκτιμώνται περισσότερο από τους νεότερους. Συνολικά, ήταν σχεδόν διπλάσιοι από εκείνους άνω των 55 ετών.

Στην TUI, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι απολύτως ορατά: «Βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι νέοι πελάτες από νεότερες γενιές κάνουν κράτηση μέσω των ταξιδιωτικών μας πρακτορείων», σχολίασε ο κ.Baumert. Πολλοί από τους νεότερους αναγνωρίζουν ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία κάνουν καλή δουλειά και διεκπεραιώνουν αυτό που θέλουν χωρίς οι ίδιοι να χρειασθεί να χάσουν χρόνο. Χρόνος πολύτιμος για να τον μοιρασθούν με την οικογένεια και τους φίλους, εξυπηρετώντας δηλαδή τον στόχο για ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, όπως υπογράμμισε ο CEO της TUI Deutschland.

διαβάστε ακόμα

To «Amaronda Resort & Spa» πέρασε στη διαχείριση της AMARE HOSPITALITY
Mastercard: Μ. Ανατολή & Β. Αφρική ωθούν στα ύψη τον τουρισμό πολυτελείας μέχρι το 2030 – Η νέα τάση για «οικολογική πολυτέλεια»
Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα
ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση
Airbnb | Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της το εφετινό
Κλειστό και φέτος το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου
AEGEAN - Saudia | Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού
ATM 2024: Άκρως επιδραστικό το περιεχόμενο του TikTok στα ταξίδια – Το παράδειγμα της Αλβανίας
DRV: Η Γερμανία χρηματοδοτεί πρότζεκτ για πιο "πράσινα" οργανωμένα ταξίδια – Ποιοί τουρ οπερέιτορ συμμετέχουν
Νίκος Χαρδαλιάς | “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος στον τουρισμό και την ανάπτυξη”