Κρήτη | Συνεργασία για την ενίσχυση των δράσεων του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος

13-10-23 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και ΑΜΚΕ Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος, για την ενίσχυση του πολιτιστικού αποτυπώματος των δράσεων του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος.

Κύριος σκοπός της εν λόγω συνεργασίας, είναι η στήριξη της παρουσίας του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης, με την αξιοποίηση του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Αρχανών Αστερουσίων στον οικισμό Χουδέτσι και την ανάπτυξη συνεργασιών και συμπράξεων με τοπικούς θεσμούς και φορείς.

Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η ενίσχυση της πολιτιστικής περιφερειακής ανάπτυξης, ειδικότερα στον τομέα της μουσικής παράδοσης και κουλτούρας.

Σημειώνεται ότι το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, μια πολιτιστική δομή με διεθνή αναφορά και απήχηση, αναδεικνύει συστηματικά τα τελευταία 20 χρόνια την Κρήτη, ως το πλέον σημαντικό σταυροδρόμι πολιτισμών, ενώ οι δράσεις του παρουσιάζουν, πέρα από την καλλιτεχνική τους διάσταση, σοβαρές θετικές επιπτώσεις στις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.

Μέσω της ανωτέρω συνεργασίας, επιδιώκεται επίσης η βελτίωση της πρόσβασης, ιδίως της τοπικής κοινωνίας, στον πολιτισμό και τη μουσική παράδοση του τόπου, ενώ σχεδιάζεται η αδιάλειπτη λειτουργία του Λαβύρινθου, τόσο κατά τη χειμερινή, όσο και κατά τη θερινή περίοδο, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας συγκεκριμένες δράσεις. Οι δράσεις αυτές, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τουλάχιστον 15 μουσικά σεμινάρια στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο, με δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης των κατοίκων, 4 πρότυπες ετήσιες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, καθώς και την παραγωγή ενός πρότυπου μουσικού έργου μεγάλης κλίμακας.

Τέλος, προβλέπεται η υποστήριξη της Ορχήστρας Μίτος, που αποτελεί πλέον θεσμό για το μουσικό εργαστήρι και συντίθεται από 8 μουσικούς.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους