Το Φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει τα 60 του χρόνια

29-06-17 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό θα προσκαλέσει 5 σκηνοθέτες και ομάδες της νέας γενιάς από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ για ένα Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος.

Το εργαστήριο θα λάβει χώρα στην περιοχή των Κρηνίδων από τις 20 Ιουλίου και θα καταλήξει στη δημιουργία 5 νέων παραστάσεων εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα που θα παρουσιαστούν στις 9 και 10 Αυγούστου.

Συνολικά 40 ηθοποιοί, σκηνογράφοι, δραματουργοί, σκηνοθέτες, φωτιστές, θα μείνουν και θα εργαστούν στις Κρηνίδες στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου διεθνούς θεατρικού camp που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, με χαρακτήρα καλλιτεχνικό αλλά και εκπαιδευτικό. Οι δοκιμές και όλη η προετοιμασία της κάθε παράστασης θα είναι ανοιχτές για το κοινό και θα λειτουργούν σαν ανοιχτό εργαστήρι για τους φοιτητές, την τοπική κοινωνία και όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει.

Το ίδιο ανοιχτά θα είναι ναι τα ξεχωριστά workshops τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι 5 σκηνοθέτες, παρουσιάζοντας τον τρόπο δουλειάς τους σχετικά με τη παράσταση που πρόκειται να δημιουργήσουν. Όλη η προετοιμασία, το θεατρικό εργαστήρι, οι πρόβες και όλη η διαδικασία δημιουργίας των workshops, 20 ημέρες που θα διαμένουν στους Φιλίππους οι 40 συντελεστές των παραστάσεων μέχρι τις παραστάσεις, αλλά και οι 5 παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων θα είναι δωρεάν για το κοινό που θα τις παρακολουθήσει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

9/8/2017: ΙΩΝ-ΙΩ-ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ

Ο ΙΩΝ σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, η ΙΩ από την Αμερικανίδα Laura Tesman, η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παραστάσεις-παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

10/8/2017: ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΔΟΚΙΜΕΣ-ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ

Οι ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΔΟΚΙΜΕΣ από τη Σύλβια Λιούλιου και ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, παραστάσεις- παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ.

διαβάστε ακόμα

Heraklion Swimming Challenge 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης
Ορεινός Αγώνας Karya Olympus Trail 2024
Οι τιμές σε παραλίες του Μαλεβιζίου για το 2024
Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα στην Τσαγκαράδα Πηλίου
Δήμος Πάργας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Βράβευση του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel Νίκου Δασκαλαντωνάκη
H δωρεά οργάνων σώζει ζωές | Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στο Μαρούσι
ΣΕΤΚΕ | Προβληματίζουν οι χαμηλές πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα
NJV Athens Plaza | 33 πλήρως ανακαινισμένα Classic Business δωμάτια
Oι πολιτιστικές εμπειρίες συνεχίζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Επόμενος προορισμός: Κίνα!