Υπουργείο Τουρισμού: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας

15-11-23 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομάδα Εργασίας για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας συστάθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

Έργο της Ομάδας είναι η επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας. Σήμερα οι ανάγκες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς απαιτούν την νομοθετική αντιμετώπιση του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, ως ευρύτερης μορφής παροχής υπηρεσιών υγείας και ευεξίας και την σύνδεσή της με τον τουρισμό, με ρυθμιστικές παρεμβάσεις για την άσκηση ασφαλούς και ποιοτικής δραστηριότητας για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Συνεπώς έργο της Ομάδας θα είναι ο εκσυγχρονισμός του ανωτέρω ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ώστε να συμπεριλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, όπως ο όρος αυτός ισχύει διεθνώς (ιατρικές, ιαματικές, spa, wellness centers κλπ), καθώς και να καλύψει τυχόν νομοθετικά κενά της ανωτέρω πρωτοεισαχθείσας ρύθμισης του Υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης, η Ομάδα θα διαμορφώσει και θα υποβάλλει  προτάσεις στην Υπουργό Τουρισμού για την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και άλλων επενδυτικών εργαλείων.

Ειδικά όσον αφορά στις δράσεις του ΤΑΑ, και δη όσον αφορά στο Έργο με τίτλο «Sub3: Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών» στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έργο της Ομάδας είναι η υποβολή προτάσεων βελτιστοποίησης της υλοποίησης της Δράσης, με σκοπό την αξιοποίηση (απορρόφηση και διάχυση) των πόρων για όλους τους τομείς που περιλαμβάνει ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας, πέραν των ιαματικών πηγών.

Παράλληλα θα υποβληθούν προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά στην επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου και τα θέματα συναρμοδιότητάς του.  Στην Επιτροπή δύνανται να συμμετέχουν κατόπιν προσκλήσεως εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και άλλων τυχόν συναρμόδιων υπουργείων και των εμπλεκόμενων φορέων και επαγγελματιών.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα