Κυβέρνηση | Τα άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

10-09-23 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel» εξειδίκευσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, μετά τις αρχικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου, στο συντονιστικό κέντρο που στήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα μέτρα:

"Καλύπτουμε σε αυτό το σημείο τις περιπτώσεις που κάλυπτε το πλαίσιο των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων -είτε ήταν εντός είτε εκτός των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων- για αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, συμπεριλαμβάνοντας το έγγειο κεφάλαιο, τα προϊόντα, τα εμπορεύματα, τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό, έτσι ώστε να στηριχθεί ο αγρότης ο οποίος έχει πληγεί", τόνισε ο κ.Τριανατόπουλος, προσθέτοντας:

"Φυσικά, αντίστοιχο πλαίσιο στήριξης θα υπάρχει και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ. Άλλωστε, όλο αυτό το κομμάτι γίνεται σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να έχουν άμεσα και γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής οι οποίοι έχουν πληγεί".

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών, "για να μην επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος αποκλειστικά, μόνος του, το μεγάλο κόστος της επιδιόρθωσης των ζημιών που άφησε πίσω της αυτή η πρωτοφανής κακοκαιρία".

" Έχουμε πολλές επιλογές χρηματοδοτικών εργαλείων όπου η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει: και τα αγροτικά ταμεία και οι πόροι του ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ταμείο Φυσικών Καταστροφών. Θα τα συζητήσω, λοιπόν, όλα αυτά με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είμαι σίγουρος ότι η Ευρώπη θα στηρίξει την πατρίδα μας οικονομικά", είπε.

Περισσότερα για το ζήτημα αυτό θα ανακοινώσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα