Ε.Κουντουρά: Η κατάργηση των ΠΕΤΑ ανοίγει το δρόμο για την αναβάθμιση ξενοδοχείων και δωματίων

15-09-16 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως οριστική λύση στην εξάλειψη των προβλημάτων λειτουργίας, επαναλειτουργίας και αναβάθμισης των τουριστικών καταλυμάτων στις Περιοχές Ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΕΤΑ) χαρακτηρίζει η αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά την απόφασή της να καταργήσει το σχετικό καθεστών σε αυτές τις περιοχές, που ίσχυε από το 1986, όπως αποκάλυψε το Tornos News προχθές 13/9/

 Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, με τη νέα απόφαση, δίδεται πλέον διέξοδος σε σημαντικό αριθμό  λειτουργουσών και αδειοδοτημένων  ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, κατηγορίας 1, 2, και 3 αστέρων, που βρίσκονταν εντός των περιοχών αυτών, για να εκσυγχρονιστούν, να αναβαθμιστούν ποιοτικά και να έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία ξενοδοχείων που για διάφορους λόγους είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, για τα οποία έχει διαπιστωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως σε αστικές περιοχές, και των οποίων την επαναλειτουργία εμπόδιζε η συντήρηση του καταργούμενου καθεστώτος.

Αντίστοιχα, τη δυνατότητα αναβάθμισης αποκτούν πλέον και οι πολυάριθμες επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές.

"Πρόθεση του Υπουργείου ήταν η έγκαιρη και οριστική επίλυση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Αν. Υπουργού Τουρισμού για την εφαρμογή απλοποιημένου θεσμικού πλαισίου συνολικά για την τουριστική αγορά και με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και  την αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος." καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

διαβάστε ακόμα

Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό