Γερμανία | 35.000 απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

20-02-24 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερες από 35.000 απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας έχουν ανακοινωθεί από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στη Γερμανία.

Τα πρώτα στοιχεία του 2024, δείχνουν ότι όλο και περισσότερες εταιρείες εφαρμόζουν πρόγραμμα λιτότητας και περικοπής θέσεων εργασίας.

Η Bosch για παράδειγμα, κορυφαίος προμηθευτής αυτοκινητιστικού εξοπλισμού παγκοσμίως, σκοπεύει να περικόψει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Περαιτέρω, οι περικοπές στη ZF, ανταγωνιστική της Bosch, ενδεχομένως να φτάσουν τις 12.000 θέσεις εργασίας. Από την πλευρά της η Continental, ο τρίτος γερμανικός κολοσσός της βιομηχανίας εξαρτημάτων αυτοκινήτου, ανακοίνωσε την περικοπή 5.400 διοικητικών θέσεων και 1.750 θέσεων στον κλάδο της έρευνας και ανάπτυξης.

Επίσης, η εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Miele σχεδιάζει να περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας και θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στην Πολωνία, όπου επίσης θα μεταφερθούν 700 επιπλέον θέσεις εργασίας.

‘Αλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που προβαίνουν σε περικοπές είναι η γερμανική πολυεθνική λογισμικού SAP η οποία θα περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας, η Deutsche Bank η οποία σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας, ενώ θέσεις εργασίας βαίνουν προς περικοπή και στη φαρμακοβιομηχανία Bayer.

Οι ανωτέρω μαζικές περικοπές/απολύσεις, συνιστούν στην πραγματικότητα σύμπτωμα ενός ευρύτερου επώδυνου μετασχηματισμού: Οι εταιρείες αναζητούν ψηφιακά επιχειρησιακά μοντέλα και καλούνται να επανεφεύρουν τον εαυτό τους τεχνολογικά.

 

διαβάστε ακόμα

Νίκος Χαρδαλιάς | “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος στον τουρισμό και την ανάπτυξη”
Αυτό είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη με βιομετρική αναγνώριση προσώπου
Jet2.com και Jet2holidays | 35.000 επιπλέον θέσεις για το 2025- Και για Σκιάθο και Λέσβο
ΕΟΤ: Δράσεις προβολής Εύβοιας και Σκιάθου σε Ισπανία και Βέλγιο
Τουρισμός | Ευρωπαϊκός Δείκτης Πορτοφολάδων: Σε ποιες χώρες κλέβουν περισσότερο τους τουρίστες- η θέση της Αθήνας
Στις προτεραιότητες του Δήμου Σητείας ο Γαμήλιος Τουρισμός
Wyndham Hotels: Ντεμπούτο για το πρώτο La Quinta by Wyndham στο Άμπου Ντάμπι
Διαγωνισμός για τη δημιουργία εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του δήμου Αμαρίου
Δήμος Καρύστου: Αιτήματα για τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής Μαρμάρι - Ραφήνα
Σέρβοι και Ολλανδοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην Πρέβεζα