Η κρίση στην Ουκρανία συρρίκνωσε τα εισοδήματα των Ευρωπαίων τουλάχιστον κατά ένα τρίτο

13-10-23 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν χάσει πάνω από το ένα τρίτο των μισθών τους λόγω των πολιτικών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους υπέρ της Ουκρανίας, την ώρα που τα εισοδήματα των Αμερικανών πολιτών έχουν αυξηθεί κατά 10 έως 15 τοις εκατό χάρη στην αυξημένη εξάρτηση της Ευρώπης τις αμερικανικές εξορυκτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κόλπου.

Αυτό επισημαίνει σε άρθρο του στη Daily News Egypt ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Helwan του Καϊρου, Δρ. Hatem Sadek.

Επικαλούμενος πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από ευρωπαϊκά οικονομικά ιδρύματα, οι απώλειες που έχει υποστεί η Ευρώπη λόγω της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία ανέρχονται σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Ευρώπη επεκτείνονται σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένης της οικονομίας, της κοινωνίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, οδηγώντας σε αυξανόμενο χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, αυξανόμενων τιμών ενέργειας και απροσδόκητης αύξησης των ποσοστών πληθωρισμού.

Συγχρόνως, απεργίες διακόπτουν τις υπηρεσίες μεταφοράς στη Γαλλία, τη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενδεικτικές του βάρους του σοκ που βιώνουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι η Ουκρανία αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο πολέμου μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, καθώς έχει καταστεί επίκεντρο στη σύγκρουση μεγάλων δυνάμεων όπως η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε μία από αυτές τις δυνάμεις έχει τη δική της επιρροή στην κρίση, αλλά φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι, έχουν πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

 

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους