Τουρισμός | Νέες τάσεις στις κρατήσεις φέρνει η ακρίβεια

18-01-24 | ΑΓΟΡΕΣ

Δύο νέες τάσεις στις κρατήσεις διακοπών για το 2024, που διαμορφώθηκαν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών τιμών, εντόπισε το τουριστικό γραφείο πολυτελών ταξιδιών Elegant Resorts, με έδρα το Τσέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Οι τάσεις αυτές είναι:

Η εταιρεία δήλωσε: «Με την περίοδο αιχμής των κρατήσεων να πλησιάζει, το Elegant Resorts έχει παρατηρήσει μια σειρά από τάσεις που επιβεβαιώνουν ότι οι συνήθειες των διακοπών αλλάζουν λόγω της κρίσης του κόστους ζωής και των υψηλότερων τιμών που συνδέονται με τα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ναύλων. Σε σύγκριση με το 2023, όταν η Ευρώπη ήταν ο κορυφαίος προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, το 2024 βλέπουμε έναν μεγαλύτερο συνδυασμό κρατήσεων σε προορισμούς». 

Τα Μπαρμπάντος είναι ο προορισμός με τις περισσότερες πωλήσεις. Ακολουθούν η Ισπανία – ειδικά τα Κανάρια Νησιά, η Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Μαλδίβες.

Η Ασία, η Αφρική και η Βόρεια Αμερική κερδίζουν επίσης δημοτικότητα μετά τα δύσκολα χρόνια του Covid με τις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Αφρική και την Ταϊλάνδη να βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων προορισμών φέτος, ενώ οι πτήσεις σε δρομολόγια του Καναδά και της Ιαπωνίας συγκαταλέγονται στη λίστα με τις καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με το Elegant Resorts.

Τα ξενοδοχεία και θέρετρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν το Sandy Lane στα Μπαρμπάντος, το Ikos Resorts στην Ελλάδα, τα One&Only Resorts στις Μαλδίβες και τη Μέση Ανατολή, το καταφύγιο ευεξίας Chiva-Som στην Ταϊλάνδη, το πολυτελές καταφύγιο Lizard Island στην Αυστραλία και το Four Seasons Palm Beach και Four Seasons Resort Orlando στο Walt Disney World Resort.

Η Γρενάδα θεωρείται ως «καυτός προορισμός της χρονιάς» για το 2024 λόγω του ανοίγματος του πρώτου θέρετρου Sixth Senses στην Καραϊβική τον Μάιο και του πολυτελούς μπουτίκ Beach House by Siversands. 

 

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους