Τουρισμός | Το 37% των Βρετανών θα κλείσει τις διακοπές του τον Ιανουάριο - Πρώτη επιλογή η Μεσόγειος, ανεβαίνει η Β. Ευρώπη

04-01-24 | ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) των Βρετανών είναι πιθανό να κάνουν κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές αυτήν την εποχή, σύμφωνα με έρευνα της TUI UK & Ireland.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι θα αρχίσουν να αναζητούν τις φετινές διακοπές την Πρωτοχρονιά. Ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται κατά μέσο όρο 53 ώρες για να εντοπίσει τις διακοπές των ονείρων του. 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο λίγο πριν από την εορταστική περίοδο σε δείγμα 1.000 πολιτών. Η πλειονότητα ανέφερε ότι είναι ενθουσιασμένοι που άρχισε η αναζήτηση κράτησης θερινών διακοπών.

Η TUI τόνισε ότι αναμένει οι φετινές πωλήσεις να είναι ισχυρότερες από τον Ιανουάριο του 2022 και τον αντίστοιχο μήνα το 2020, πριν εκδηλωθεί η πανδημία.

Περίπου ένας στους τρεις (29%) επιλέγει διακοπές στην Ευρώπη, με το 30% να επιλέγει ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας, το 12% να επιλέγει δέκα ημέρες και το 15% να κάνει κράτηση για δύο εβδομάδες.

Ο εμπορικός διευθυντής της TUI UK & Ireland, Phillip Iveson, δήλωσε: «Για χρόνια βλέπουμε τεράστια ζήτηση για κρατήσεις διακοπών μετά τα Χριστούγεννα και αναμένουμε ότι και αυτός ο Ιανουάριος δεν θα είναι διαφορετικός. Η όρεξη για ταξίδια δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη από τώρα, Η TUI προφέρει μερικές απίστευτες προσφορές φέτος».

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία από την εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης AllClear δείχνουν ότι περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις ενήλικες (77%) σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό φέτος, με το 23% να θέλει να κάνει διακοπές νωρίς πριν από το Πάσχα.

Οι χειμερινές διακοπές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα άτομα άνω των 55 ετών, καθώς σχεδόν ένας στους πέντε (19%) μεγαλύτερους σε ηλικία ταξιδιώτες προγραμματίζει ταξίδια μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου. Αυτή η ηλικιακή ομάδα κοιτάζει επίσης την περίοδο του φθινοπώρου για άλλες διακοπές.

Ένας στους πέντε (20%) ηλικίας άνω των 55 ετών εκμεταλλεύεται την περίοδο επιστροφής στο σχολείο για να πάει διακοπές τον Σεπτέμβριο και ένας στους δέκα (10%) ταξιδεύει τον Οκτώβριο.

Η Μεσόγειος παραμένει η κορυφαία επιλογή (42%), ωστόσο, προκύπτουν στοιχεία ότι όλο και περισσότεροι σκέφτονται πιο δροσερούς προορισμούς, με τριπλάσια αύξηση στον προγραμματισμό ταξιδιών από άτομα άνω των 55 ετών για τη Βόρεια Ευρώπη ή τη Σκανδιναβία – από 4% πέρυσι σε 11% φέτος.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Ρεθύμνης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Η Ryannair δεν ενδιαφέρεται για τα πακέτα διακοπών - Κοντά σε συμφωνία με 10 από τους 11 μεγαλύτερους OTAs
Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ
ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο
UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο
Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας
Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!
ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός
RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου