Βρετανικός τουρισμός | Το 51% σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό περισσότερες από μία φορές το 2024

02-01-24 | ΑΓΟΡΕΣ

Σχεδόν 3 στους 5 Βρετανούς (56%) σχεδιάζουν να πάνε στο εξωτερικό για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και λίγο περισσότεροι από τους μισούς (51%) σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό περισσότερες από μία φορές το 2024.

Αυτό το είναι το βασικό εύρημα έρευνας, που διενήργησε το τμήμα Atol της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η δημοσκόπηση είχε δείγμα 2.295 ατόμων και διεξήχθη στις 9-10 Δεκεμβρίου.

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα της έρευνας:

Το τμήμα Atol εξέδωσε επίσης μια λίστα με επτά κορυφαίες συμβουλές για κράτηση διακοπών για να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές δεν θα χάσουν χρήματα εάν κάτι πάει στραβά, καθώς και τέσσερις συμβουλές για τον έλεγχο για κρυφά κόστη από έναν άγνωστο ταξιδιωτικό πράκτορα. Οι συστάσεις γίνονται ενόψει του Σαββατοκύριακου 6 και 7 Ιανουαρίου, που είναι από τις πιο δημοφιλείς ημερομηνίες για τον προγραμματισμό διακοπών.

Μεταξύ των συμβουλών, το τμήμα Atol προτείνει στους καταναλωτές να ερευνήσουν την ταξιδιωτική τους εταιρεία και το προγραμματισμένο ταξίδι τους πριν κάνουν κράτηση, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για εταιρεία με την οποία δεν έχουν ταξιδέψει πριν.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξουν ότι η διεύθυνση του ταξιδιωτικού ιστότοπου είναι νόμιμη και ότι δεν έχει αλλοιωθεί από μικρές αλλαγές  – όπως η μετάβαση από το co.uk στο .org.

Οι καταναλωτές δεν πρέπει επίσης να απαντούν σε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και se άλλα μηνύματα μέσω των social meddia ή κλήσεις με προσφορές διακοπών. Οι σύνδεσμοι και τα συνημμένα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να οδηγήσουν σε κακόβουλους ιστότοπους ή λήψη ιών.

Συνιστάται επίσης στους καταναλωτές να κάνουν κράτηση για ένα πακέτο που προσφέρει προστασία των καταναλωτών αντί να οργανώνουν χωριστά πτήσεις και καταλύματα.

διαβάστε ακόμα

Η Ryannair δεν ενδιαφέρεται για τα πακέτα διακοπών - Κοντά σε συμφωνία με 10 από τους 11 μεγαλύτερους OTAs
Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ
ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο
UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο
Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας
Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!
ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός
RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο | Αμφισβητείται η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο