Βρετανικός τουρισμός | Εξαιρετική αγορά οι άνω των 50

13-12-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Η ηλικιακή ομάδα άνω των 50 είναι μια εξαιρετική αγορά στην ταξιδιωτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της Saga, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από τους μισούς (56%) των άνω των 50 έχουν ήδη ταξιδιωτικές κρατήσεις για το επόμενο έτος, ενώ το 39% σχεδιάζει να ταξιδέψει περισσότερο το 2024 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Saga και η αδελφή εταιρεία Titan Travel ανέφεραν επίσης ότι παρατηρείται αύξηση 20% στις κρατήσεις για το 2024 μεμονωμένων ταξιδιωτών, σε σύγκριση με το 2023.

Οι διακοπές μεγάλων αποστάσεων είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι ταξιδιών για το 42% των ερωτηθέντων στην έρευνα. Οι κρουαζιέρες είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Το 43% των ατόμων ηλικίας 50 έως 69 ετών αναμένεται να ταξιδέψει περισσότερο το 2024.

Οι δημοφιλείς προορισμοί περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, με τα δύο τρίτα (58%) να σχεδιάζουν διακοπές στο εσωτερικό το 2024 και τις κρουαζιέρες, που επιλέγει το 32%. Τα ευρωπαϊκά διαλείμματα στην πόλη είναι επίσης δημοφιλή, ιδίως για τα άτομα ηλικίας 50-69 ετών (22%).

Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο (29%) προγραμματίζει διακοπές στα μέρη που πήγαινε στο παρελθόν, με τους περισσότερους να θέλουν να νέους προορισμούς και να εξερευνήσουν την τοπική κουλτούρα.

Αξιοσημείωτο επίσης ότι το 58% των ηλικιωμένων αναζητεί σε ιστότοπους ταξιδιωτικών εταιρειών την έμπνευση για το επόμενο ταξίδι.

Το ένα τέταρτο αναζητεί ιδέες στα social media ταξιδιωτικών brands και στη διαφήμιση.

Σχεδόν το 40% είναι πρόθυμο να κάνει κράτηση για διακοπές μέσω Διαδικτύου, με το ποσοστό  να αυξάνεται σε 58% για άτομα ηλικίας 50-59 ετών. Τα ταξίδια μικρής απόστασης είναι τα πρώτα στις κρατήσεις.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) δήλωσαν ότι το wi-fi είναι εξαιρετικά ή πολύ σημαντικό για αυτούς, με το 80% να δηλώνει τη δυσαρέσκεια αν πρέπει να πληρώσουν για αυτό. Σχεδόν όλοι – το 96% – αναμένουν από τα ξενοδοχεία και τα κρουαζιερόπλοια να προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η δημοσκόπηση σε σχεδόν 3.000 πελάτες άνω των 50 ετών διαπίστωσε ότι περίπου το ένα τέταρτο (20%) σχεδιάζει να ταξιδέψει μόνος του τον επόμενο χρόνο. 

Το 82% αυτών των μεμονωμένων ταξιδιωτών έχει ήδη προγραμματίσει να ταξιδέψει εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου το 2024, και από αυτό, το 68% είναι γυναίκες. 

Πάνω από το 90% είναι έμπειροι μεμονωμένοι ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο πέντε ταξίδια, ενώ το 9% ταξιδεύει μόνος του για πρώτη φορά το 2024. Η μέση ηλικία του πρώτου ατομικού ταξιδιού είναι τα 47 έτη.

Οι γυναίκες αποδεικνύονται πιο ανεξάρτητες και περιπετειώδεις, με τη μελέτη να δείχνει ότι το 48% των γυναικών και το 30% των ανδρών να λένε ότι προτιμούν να ταξιδέψουν τώρα, παρά να περιμένουν κάποιον μαζί τους.

Περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) αναφέρουν τον θάνατο του συντρόφου ως λόγο που ταξιδεύουν μόνοι τους, αλλά θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ταξίδια τους όπως έκαναν ως ζευγάρι.

Ωστόσο, οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη μοναξιά φαίνεται να είναι αβάσιμες καθώς το 47% των ερωτηθέντων που ταξίδεψαν μόνοι τους είπε ότι είχαν κάνει φίλους με τους οποίους έμειναν σε επαφή και το 11% έκανε μια ρομαντική σχέση.

Τα ομαδικά ταξίδια, είτε περιηγήσεις είτε κρουαζιέρες, κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ασφαλείς, με το 31% των ανδρών και το 43% των γυναικών να δηλώνουν την ασφάλεια ως λόγο ανησυχίας για τα μεμονωμένα ταξίδια.

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα