Προβολή της Κρήτης στη Σκωτία

08-11-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Στις 2 Νοεμβρίου στη Σκωτία, στο κέντρο της Γλασκώβης και συγκεκριμένα στο εστιατόριο “Elia”, έγινε μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Κρήτης και των επαγγελματιών του τουρισμού της Σκωτίας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Choose Crete.

Το Ελληνικό Προξενείο αλλά και η Ελληνική κοινότητα με σύσσωμο το Δ.Σ. της, έδωσαν το “παρόν” και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, όπως και οι τρεις μεγαλύτεροι Tour Operators της Σκωτίας που μεταφέρουν τουρίστες στην Κρήτη, δηλαδή η TUI, η Hays Travel, και το Barrhead Travel, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι. Το γραφείο του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και ιδιαίτερα η Διευθύντριά του κ. Ελένη Σκαρβέλη υποστήριξαν έμπρακτα, την εκδήλωση.

Από την πλευρά της Κρήτης, υποδέχθηκαν τους Σκωτσέζους ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, που εκτενώς παρουσίασε την Κρήτη ενημερώνοντας τους περίπου 50 παρευρισκομένους για το τουριστικό προϊόν του νησιού, η κ. Μάγδα Κατόπη που παρουσίασε το Δήμο Χερσονήσου με έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό, και ο κ. Βαγγέλης Αρχοντάκης που παρουσίασε το Ρέθυμνο ως ένα γαμήλιο προορισμό, αλλά και ως πιστοποιημένο ποδηλατικό προορισμό με το σήμα Bike Friendly, τονίζοντας ότι το Ρέθυμνο είναι ο μόνος πιστοποιημένος Bike Friendly προορισμός της Κρήτης.

Στο τέλος απονεμήθηκε στον υπεύθυνο του εστιατορίου “Elia”  κ. Γεώργιο Ιερωνυμίδη, τιμητική πλακέτα από το Δήμο Ρεθύμνης και από την Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνης,  για την πολύτιμη συμπαράσταση και αρωγή του. 

Στόχος της Choose Crete, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς καθώς και με τους tour operators, είναι να δημιουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκδηλώσεις για την προώθηση του Τουρισμού και της Γαστρονομίας της Κρήτης.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Ρεθύμνης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Η Ryannair δεν ενδιαφέρεται για τα πακέτα διακοπών - Κοντά σε συμφωνία με 10 από τους 11 μεγαλύτερους OTAs
Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ
ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο
UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο
Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας
Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!
ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός
RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου