Γερμανικός τουρισμός 2024: Το 90% θα ταξιδέψει τουλάχιστον το ίδιο με φέτος – Ισχυροποιείται η τάση για διεθνή ταξίδια

27-09-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Το 90% των Γερμανών ταξιδιωτών σκοπεύουν να ταξιδέψουν το 2024 τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό που ταξίδεψαν φέτος, με το 37% να σχεδιάζει να ταξιδέψει περισσότερο.

Μάλιστα, οι Γερμανοί που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αποκλειστικά στο εξωτερικό αναλογούν σε ποσοστό 55% έναντι αντίστοιχου ποσοστού 32% το 2023.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έκθεσης «Changing Traveler Report 2023» που διενήργησε η Siteminder βάσει έρευνας σε δείγμα συνολικά 10.000 ανθρώπων από 12 χώρες.

Σε μια συγκυρία αυξανόμενων τιμών στα ταξίδια, οι Γερμανοί φαίνεται να προτιμούν την εξοικονόμηση χρημάτων στα ταξίδια παρά την αναβολή τους. Το 15% επιλέγει φθηνότερη κατηγορία δωματίου, ενώ άλλοι περιορίζουν τον προϋπολογισμό τους για υπηρεσίες όπως οι θεραπείες σπα.

Οι προσδοκίες των ταξιδιωτών ευρύτερα, σχετικά με τη διαμονή παρουσιάζονται επίσης διαφοροποιημένες για το 54%. Το 24% επιθυμεί μια εξαιρετική εμπειρία και το 22% αρκετό χώρο για οικογένεια και φίλους. Παράλληλα, η επιθυμία τους να συνδυάζουν διακοπές με εργασία έχει μειωθεί, με ποσοστό 21% έναντι 29% το 2023.

Τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών λένε «ναι» σε περιορισμένες υπηρεσίες στα ξενοδοχεία δεδομένων των ελλείψεων προσωπικού στη βιομηχανία φιλοξενίας, ενώ πάνω από τους μισούς τείνουν να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να δημιουργούν κριτικές για τα καταλύματα. Η τάση αυτή είναι μικρότερη για τους Γερμανούς και περιορίζεται στο 23%.

Τα δύο τρίτα των Γερμανών ταξιδιωτών ανέφεραν ότι κάνουν διαδικτυακή κράτηση διαμονής, όμως το ένα τρίτο δεν ολοκλήρωσε την κράτηση λόγω κακής εμπειρίας (ιστοσελίδες που δεν δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας και ιστοσελίδες με δύσκολες διαδικασίες κράτησης).

 

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα