Βρετανία: «Δεν θα διστάσουμε να αφαιρέσουμε χώρες από το πράσινο» - Ζάκυνθος, Ρόδος, Κως πιθανόν χωρίς καραντίνα

03-06-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Tην ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τις νεότερες ανακοινώσεις της Βρετανίας σχετικά με το ποιες χώρες θα μπουν στο «πράσινο» για ταξίδια, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να απομακρύνει χώρες από την πράσινη λίστα εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι αναμένει τις προτάσεις του Κέντρου Βιοασφάλειας πριν τις ανακοινώσεις των χωρών που θα βρεθούν στο πράσινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο.

Θα επιχειρήσουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να ταξιδέψουν, είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, καθώς γνωρίζω ότι πολλοί το θέλουν, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, υπογράμμισε και πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε χώρες στο κόκκινο και το πορτοκαλί όταν αυτό είναι απαραίτητο. Προτεραιότητα, πρόσθεσε, είναι οι εμβολιασμοί ώστε να προστατευθούν οι άνθρωποι της χώρας μας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αβεβαιότητα όσον αφορά το εάν τα τελικά στάδια της χαλάρωσης των περιορισμών στην Αγγλία θα προχωρήσουν στις 21 Ιουνίου, λόγω ανησυχιών για τη διασπορά της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού. Η Daily Mail μεταδίδει ότι οι υπουργοί της χώρας έχουν προειδοποιηθεί για την παραλλαγή αυτή, κάνοντας αναφορά για πιθανό αντίκτυπο στις διακοπές.

Ζάκυνθος, Ρόδος και Κως τα πιθανά πράσινα ελληνικά νησιά

Ο επικεφαλής της εταιρίας ταξιδιωτικών συμβούλων The PC Agency, Paul Charles, εκτιμά ότι μεγάλος αριθμός δημοφιλών προορισμών αξίζει πραγματικά να μετακινηθεί στο πράσινο. Προέβλεψε δε ότι στη λίστα αυτή θα μπουν η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Κως, η Γρενάδα και η Αντίγκουα, όπως και η Φινλανδία και η Μάλτα.

Η Πορτογαλία είναι ο μοναδικός μεγάλος τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στο πράσινο αυτή τη στιγμή, ωστόσο υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί στο μέλλον να υποβαθμιστεί στο σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης.

Ο κ. Charles πάντως δήλωσε ότι θα προκαλούσε έκπληξη εάν προστεθούν στο πράσινο, κατά τις προσεχείς ανακοινώσεις, τα ισπανικά νησιά, όπως Ίμπιζα, Μαγιόρκα και Μινόρκα γιατί είναι πολύ δημοφιλείς προορισμοί και η κυβέρνηση, εκτιμά ο ίδιος, δεν είναι έτοιμη να ενθαρρύνει τόσο μεγάλο όγκο ταξιδιών.

Παράλληλα, το 75% των ενηλίκων στο Ην. Βασίλειο έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και το 50% στην Αγγλία και τις δύο δόσεις.

Ταξιδιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ανοιχτή παραμένει η συζήτηση για συγκεκριμένα νησιά της Ελλάδας και της Ισπανίας, ενώ για χώρες όπως η Κύπρος, η ηπειρωτική Ελλάδα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές, πιο ρεαλιστική ημερομηνία υπαγωγής στην πράσινη λίστα είναι η 28η Ιουνίου, δηλαδή στην επόμενη αναθεώρηση.

Η καθυστέρηση αυτή θα έδινε χρόνο στην Υπηρεσία Συνόρων να προετοιμαστεί καλύτερα μετά από την αποκάλυψη κυβερνητικής έκθεσης που προειδοποιεί για ουρές αναμονής τεσσάρων ωρών στο Χίθροου το καλοκαίρι λόγω αύξησης των αφίξεων και ελέγχων των υγειονομικών εγγράφων.

Εκφράζονται επίσης ανησυχίες ότι το σύστημα διενέργειας και ανάλυσης διαγνωστικών τεστ δε θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί τον αυξημένο όγκο των εξετάσεων αν γινόταν μεγάλη διεύρυνση της πράσινης λίστας.

Διαβάστε επίσης

Βρετανικός τουρισμός: Στις 21 Ιουνίου η απόφαση για άρση των περιορισμών

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους