Ν.Ξυδάκης: Δεν υπήρξαν ακυρώσεις Ρώσων λόγω βίζας- ανοίγουν 4 mini visa center

11-05-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Δεν υπήρξαν ακυρώσεις Ρώσων στην Ελλάδα λόγω καθυστερήσεων στις θεωρήσεις και μόνο για ελάχιστες περιπτώσεις, περί τις 20, χρειάστηκε λεπτομερέστερη εξέταση των ταξιδιωτικών εγγράφων, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στο ελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό. Η είδηση που έδωσε ο κ.Ξυδάκης αφορά το άνοιγμα επιπλέον mini visa center από την εταιρεία, που συνεργάζεται με την Ελλάδα, κυρίως μέσα σε τραπεζικά καταστήματα. Θα ανοίξουν 4 mini visa center και ειδικότερα:

- Στις 16 Μαίου στο Σοργκούτ

- Στις 3 Ιουνίου στο Τπμσκ

- Στις 17 Ιουνίου στο Τσελιαμπίνσκι

- Και στις 3 Ιουλίου στο Κιούμεν.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Ρωσίας, που βρίσκονται στο φόρουμ, ο κ.Ξυδάκης είπε: «Είμαστε εδώ ως υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση και είμαστε δέκτες των ανησυχιών σας», ενώ σχετικά με τα ζητήματα της βίζας είπε:

«Ενημερώθηκα προσωπικά για το ζήτημα της προσαρμογής των θεωρήσεων στις 14 Δεκεμβρίου του 2015. Αμέσως σχηματίστηκε μία ομάδα εργασίας που ανέλαβε να διαμορφώσει ένα σχέδιο δράσης και άμεσης επέμβασης. Στις 4 Ιανουαρίου 2016 παραδόθηκε το πλάνο εργασίας, ήτοι το πώς θα ενισχύσουμε τις προξενικές αρχές στη Ρωσία και τις  επόμενες 120 μέρες με ταχείς ρυθμούς, παρά τα προβλήματα, συνολικά, της ελληνικής διοίκησης, με συνέπεια και συχνά με αυταπάρνηση φθάσαμε να υλοποιούμε ένα σχέδιο με πολλές απαιτήσεις. Προσθέσαμε νέους χώρους στα προξενεία μας στη Μόσχα, ενώ βελτιώσαμε και την ‘’τεχνική’’ αλυσίδα, η οποία συνεχίζει να ενισχύεται. 

Ενδεικτικά, στη Μόσχα είχαμε έξι  άτομα στις θεωρήσεις και τώρα έχει πάνω από 40, τα οποία δουλεύουν με διπλή βάρδια και στο τέλος Μαϊου θα φτάσουμε τα 100 άτομα.   

Μέχρι το Δεκέμβριο τα κέντρα αίτησης ήταν 20 (1 στη Μόσχα και 19 περιφερειακά), ενώ τώρα έχουν γίνει 28 (με δύο πλέον στη Μόσχα, το ένα για ιδιώτες και το δεύτερο για τουριστικά γραφεία). 

Οι θεωρήσεις που εκδίδουμε είναι σταθερά για πολλαπλές εισόδους και διάρκειας άνω του 1 έτους (έως και 3 έτη). Προβλήματα υπήρξαν, κυρίως κατά τις ημέρες του Πάσχα, ωστόσο επανορθώθηκαν άμεσα. 

Κάθε μέρα λαμβάνουμε αναφορές και από τα τρία προξενεία, στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Νοβοροσίσκ. Από τα δύο τελευταία οι θεωρήσεις εκδίδονται εντός 48 ωρών, ενώ στη Μόσχα, όπου η πίεση είναι μεγαλύτερη, η γραμμή που ακολουθούμε είναι να δίνεται η προτεραιότητα για όσους προγραμματίζεται να ταξιδέψουν άμεσα. 

Ακυρώσεις ταξιδιών από τη Ρωσία λόγω καθυστερήσεων στις θεωρήσεις δεν έχουν συμβεί, εκτός από ελάχιστες- κοντά στις 20 περιπτώσεις σε ένα σύνολο χιλιάδων- όπου όμως χρειάζονταν λεπτομερέστερη εξέταση των ταξιδιωτικών εγγράφων».

Διαβάστε επίσης Oleg Safonov: 1 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα φέτος

 

 

διαβάστε ακόμα

ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο
UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο
Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας
Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!
ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός
RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο | Αμφισβητείται η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο
Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της Σλοβακίας
Ελληνικός τουρισμός 2024 | +28,2% οι εισπράξεις, +24,5% οι αφίξεις το α΄τρίμηνο