Ρωσικός Τουρισμός: Πανικός στην αγορά από τον αποκλεισμό των 19 t.o's

31-12-15 | ΑΓΟΡΕΣ

Πανικό μεταξύ των ταξιδιωτικών γραφείων και των τουριστών, που βρίσκονται σε ταξίδι ή πρόκειται να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες προκάλεσε η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά τη λειτουργία από 1ης Ιανουαρίου 2016 σε 19 τουρ οπερέιτορ, τουρκικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων οι Pegas Touristik, Coral Travel, Sunmar Tour και Anex Tour, που διακινούν εκατομμύρια Ρώσων τουριστών.

Όπως δήλωσε η γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Irina Turina, η Ένωση δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από διάφορες πόλεις από τουρίστες που ρωτούν για την τύχη των πληρωμένων πακέτων διακοπών, που έχουν κλείσει και η Ένωση δεν ξέρει τι να απαντήσει.

Η ίδια ανέφερε ότι ήταν άσχημο το timing, που ελήφθη η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης. «Δεν είναι σαφές γιατί ήταν αναγκαίο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση την 30ή Δεκεμβρίου, στην αιχμή της χειμερινής περιόδου, όταν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες βρίσκονται σε ταξίδι ή ετοιμάζονται να πετάξουν για διακοπές- για να μην αναφέρουμε ότι ο αποκλεισμός κάποιων τουρ οπερέιτορ από το επίσημο μητρώο τουριστικών οργανισμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας- Roztourism δεν δικαιολογείται», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τι ακριβώς προβλέπει το διάταγμα της ρωσικής κυβέρνησης:

Ρωσικός Τουρισμός: Εκτός αγοράς 19 tour operators τουρκικών συμφερόντων! - Δείτε ποιοί είναι


Επιστροφή στα μητρώα εάν αποδειχθεί ότι οι t.o's δεν ανήκουν σε Τούρκους

Εν τω μεταξύ, οι τουρ οπερέιτορ Coral Travel και Sunmar Tour δήλωσαν ότι θα εκπληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις προς τους εταίρους και τους τουρίστες στο πλαίσιο συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016. Παράλληλα θα κινηθούν για την αποκατάστασή τους στο μητρώο των τουρ οπερέιτορ,

Σύμφωνα με την επικεφαλής σύμβουλο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού Σβετλάνα Σεργκέεβα, οι τουρ οπερέιτορ, που αποκλείσθηκαν από το μητρώο, μπορούν να επιστρέψουν εφόσον προσκομίσουν έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι η ηγεσία τους δεν είναι Τούρκοι πολίτες, δεν ανήκουν σε τουρκικές εταιρείες και δεν είναι υπό τη δικαιοδοσία της Τουρκίας.

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται κάποιοι τουρ οπερέιτορ να μπορούν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι μέτοχοι. Για παράδειγμα, επισήμως, το 100% της «Pegas Touristik» ανήκει στην εδρεύουσα στο Λονδίνο "Pegas Touristik Yew Kay." Η ιδιοκτησία του Anex Tour της Μόσχας, επίσης, βρίσκεται στην Ολλανδία.  Όπως αποδείχθηκε, οι επιχειρηματίες δεν είχαν ενημερωθεί έγαιρα για τις αλλαγές στα έγγραφα και μένει να δούμε ποιοι θα πείσουν τις αρμόδιες Αρχές ότι δεν έχουν Τούρκους μετόχους.

 

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα