Λιμάνι Πειραιά | 85% περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας το οκτάμηνο του 2023

25-10-23 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Εντυπωσιακή αύξηση στους επιβάτες κρουαζιέρας κατέγραψε το λιμάνι του Πειραιά στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023, έναντι του αντίστοιχου 8μήνου το 2022. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), στο εφετινό 8μηνο οι επιβάτες κρουαζιέρας ανήλθαν σε 928.357 επιβάτες έναντι 500.905.

Αξιοσημείωτο ότι το 78% των πλοίων και το 55% των επιβατών αποτελούν πλοία και επιβάτες homeporting, δηλαδή πλοία τα οποία εκκινούν την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά, με τις αφίξεις να φθάνουν τις 478 το 2023 έναντι 419 το 2023, αύξηση της τάξεως του 14%.   

Στο 9μηνο καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που χρησιμοποιούν ως αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά (homeport/άφιξη και αναχώρηση του πλοίου από το ίδιο λιμάνι) από 340 το περυσινό 9μηνο σε 455 φέτος (+33,8%), ενώ η αύξηση των επιβατών homeport κρουαζιέρας είναι περίπου 129,3% (από 378.899 σε 627.017 επιβάτες). 

Σημειώνεται ότι  ΟΛΠ παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση “Seatrade Europe, Cruise & River Cruise Convention 2023”, στο Αμβούργο, την πελατοκεντρική προσέγγιση και τις υπερσύγχρονες λύσεις τερματικού σταθμού κρουαζιέρας του λιμένος Πειραιά, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών σε όλα τα επίπεδα

Παράλληλα, ανέδειξε τις βιώσιμες πρακτικές κρουαζιέρας που ήδη εφαρμόζονται και συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στον υπεύθυνο τουρισμό, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία και συστηματική επιδίωξη στρατηγικών και καινοτόμων συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας, ενώσεις και άλλους φορείς, καθώς και για τον κρίσιμο ρόλο του παγκοσμίου δικτύου κρουαζιέρας για τη διασύνδεση των γραμμών και τη διευκόλυνση των ταξιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του έτους η ΟΛΠ Α.Ε είχε βραβευτεί από το Υπουργείο Τουρισμού, για τη μεγάλη συνεισφορά του λιμένα Πειραιά στον τουρισμό της χώρας μέσα από τις υψηλές επιδόσεις του στον τομέα της κρουαζιέρας.

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα