Cunard: Αποκαλυπτήρια για τη τοιχογραφία pop art του Mr. Brainwash στο κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth

28-08-23 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Η Cunard "σήκωσε άγκυρα" για μια συναρπαστική συνεργασία με το φαινόμενο της pop art Mr. Brainwash, καθώς η πολυτελής κρουαζιέρα συνεχίζει να προάγει την καλλιτεχνική αριστεία στη θάλασσα.

Ο Thierry Guetta, γνωστός και ως Mr. Brainwash, συναντήθηκε με καλεσμένους και VIPs στο Queen Elizabeth στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λος Άντζελες, στις 22 Αυγούστου για μια αποκλειστική τελετή για τα επίσημα αποκαλυπτήρια μιας νέας τοιχογραφίας στο Garden Lounge του πλοίου.

Η τοιχογραφία είναι ένα περίπλοκο μωσαϊκό από εμβληματικές διαφημιστικές αφίσες της Cunard από τη δεκαετία του 1920, με τον Mr. Brainwash να βάζει ένα μοναδική τελική πινελιά, στο χαρακτηριστικό του γκράφιτι στυλ, κατά τη διάρκεια της τελετής γιορτάζοντας τιμώντας ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν η Cunard και η σύγχρονη τέχνη.

Η εγκατάσταση «Cunard x Mr. Brainwash» ανατέθηκε σε συνεργασία με την Clarendon Fine Art, η οποία εκπροσωπεί τον κορυφαίο street art καλλιτέχνη στο Ηνωμένου Βασίλειο από το 2020, ενώ οι γκαλερί της βρίσκονται σε ολόκληρο τον στόλο της Cunard.

Δημιουργήθηκαν επίσης τρεις καινοτόμες περιορισμένες εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στους επισκέπτες και θα προβάλλουν κάθε μία από τις τρεις Βασίλισσες της Cunard. Παρουσιάζοντας τα εμβληματικά πλοία, καθώς και το μοναδικό στυλ του Mr. Brainwash, οι εκδόσεις θα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να αποκτήσουν μια μοναδική στιγμή στην ιστορία της Cunard.

Το γεγονός σηματοδότησε το τέλος του θεματικού ταξιδιού του Queen Elizabeth στην ακτογραμμή του Ειρηνικού από το Βανκούβερ στο Λος Άντζελες, που ήταν αφιερωμένο στην Τέχνη και προσέφερε διάφορα σεμινάρια εμπνευσμένα από τον Mr. Brainwash, καθώς και μια προβολή του υποψήφιου για Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Banksy «Exit Through the Gift Shop» που παρουσιάζει τον Mr. Brainwash. Επίσης, φιλοξενήθηκε στην γκαλερί τέχνης του Queen Elizabeth, η μεγαλύτερη συλλογή πρωτότυπων έργων τέχνης και limited editions του καλλιτέχνη που έχει ποτέ εμφανιστεί στη θάλασσα, παραμένοντας διαθέσιμη για επίσκεψη και αγορές στους επιβάτες.

Τα έργα του καλλιτέχνη, που εδρεύει στο Λος Άντζελες, βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 75 γκαλερί της Clarendon Fine Art στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, καθώς και σε ολόκληρο τον στόλο της Cunard. Το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ' με τίτλο «Long Live the King», που κυκλοφόρησε για να συμπέσει με την στέψη, σημείωσε ρεκόρ κυκλοφορίας αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον για το έργο του.

Ορισμένα από τα έργα του βρίσκονται επίσης σε ιδιωτικές συλλογές προσωπικοτήτων όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Αλ Πατσίνο, ο Λιονέλ Ρίτσι και η Ριάνα, και έχει επίσης συνεργαστεί σε φιλανθρωπικές συνεργασίες με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Δαλάι Λάμα.

Η Katie McAlister, Πρόεδρος της Cunard, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε με τον Mr. Brainwash για την εκπληκτική νέα τοιχογραφία του Queen Elizabeth και είναι προνόμιο να συνεργαστούμε με έναν τόσο καταξιωμένο και καινοτόμο καλλιτέχνη. Πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες εμπλουτιστικές και μοναδικές εμπειρίες κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, και αυτό το μοναδικό αριστούργημα θα ευχαριστήσει σίγουρα από τους πολλούς λάτρεις της τέχνης που ταξιδεύουν μαζί μας».

Ο Thierry Guetta, γνωστός και ως Mr. Brainwash, και επικεφαλής του pop-up Mr. Brainwash Art Museum στο Beverly Hills, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την Cunard, επειδή σε όλη την ιστορία έχουν αποδείξει ότι είναι διαχρονικοί και συνεπείς. Αυτό το κομμάτι μου περιέχει τεράστια σημασία. Είναι πολύ ξεχωριστό για μένα γιατί συγχωνεύει δύο κόσμους και αντιπροσωπεύει την καλλιτεχνική έκφραση σε μεγάλη κλίμακα. Πιστεύω ότι η δημιουργία προσβάσιμης τέχνης είναι όμορφη γιατί έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίσει το ταξίδι ενός ατόμου και να πυροδοτήσει τη φαντασία του, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, ό,τι κι αν κάνουν. Αν μπορώ να φέρω αυτή την έκφραση ακόμη και στα πελάγη, δεν υπάρχει πραγματικά όριο για το πού μπορεί να πάει η τέχνη. Αυτά τα αποκαλυπτήρια είναι κάτι παραπάνω από ένα γεγονός· σηματοδοτούν κάτι που θα εμπνεύσει όσους το δουν αμέσως και τις μελλοντικές γενιές. Στο μέλλον, θα κοιτάζω πίσω σε αυτή τη συνεργασία με όμορφες αναμνήσεις. Αυτή η συνεργασία είναι όμορφη».

Η Helen Swaby, διευθύνουσα σύμβουλος της Clarendon Fine Art, δήλωσε: «Αισθανόμαστε περήφανοι και προνομιούχοι που ο καλλιτέχνης φαινόμενο της pop art, Mr. Brainwash, προσκλήθηκε σε αυτή τη μοναδική συνεργασία με την Cunard. Για πάνω από μια δεκαετία, είχαμε την ευχαρίστηση να ψυχαγωγούμε και να εκπαιδεύουμε τους επιβάτες στα πολυτελή κρουαζιερόπλοια της Cunard, και από τότε που παρουσιάσαμε τον Mr. Brainwash, υπήρξε ένα συντριπτικό επίπεδο ενδιαφέροντος και αγάπης για αυτό το έργο. Τον τελευταίο καιρό, έχουμε ανακαλύψει ξανά τη σημασία της θετικότητας και της διασκέδασης και το έργο του έχει αγγίξει τους συλλέκτες τέχνης και τους λάτρεις της τέχνης, βοηθώντας μας να συνδεθούμε με την ανάλαφρη πλευρά της ζωής. Αυτή η στιγμή σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην εκρηκτική άνοδο του Mr. Brainwash στη φήμη, με την πρώτη του τοιχογραφία σε κρουαζιερόπλοιο. Ελπίζουμε ότι οι επισκέπτες στο όμορφο Queen Elizabeth θα απολαύσουν τη σπάνια ευκαιρία να δουν αυτό το αναζωογονητικό έργο τέχνης από έναν από τους πιο αγαπητούς street artists της σύγχρονης εποχής».

διαβάστε ακόμα

Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας