Ryanair: Το... «σκατοσόου» της Boeing και οι πειρατές-ΟΤΑ

05-03-24 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η eDreams αναδεικνύεται ως το νούμερο 1 «πειρατικό» online ταξιδιωτικό γραφείο στην έρευνα Μαρτίου της Ryanair, σύμφωνα με την οποία οι υπερχρεώσεις του για κράτηση θέσης στον αερομεταφορέα που στη σελίδα του κοστίζει 10 ευρώ, φτάνουν το 135%, δηλαδή τα 23,50 ευρώ.

Είναι η δεύτερη φορά που η eDreams χαρακτηρίζεται στην έρευνα της Ryanair  ως «πειρατής» ΟΤΑ, καθώς τον Ιανουάριο είχαν εντοπιστεί υπερχρεώσεις στην κράτηση θέσης που έφταναν το 125%.

Η έρευνα του Μαρτίου αναφέρει επίσης την Opodo ως πειρατή ΟΤΑ με υπερχρεώσεις 129% στη μεταφορά αποσκευής 10 κιλών, η οποία στη σελίδα της Ryanair κοστίζει 23,84 ευρώ. Το ίδιο ΟΤΑ φέρεται να χρεώνει και την ανύπαρκτη υπηρεσία premium έναντι 17,99 ευρώ, ενώ και η Gotogate.com χρεώνει 65 ευρώ για καλυψη επιστροφής χρημάτων σε εισιτήρια της Ryanair που δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

Η Ryanair επισημαίνει ότι συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για την προστασία των καταναλωτών από πειρατικές απάτες των ΟΤΑ, υπερχρεώσεις και επινοημένες χρεώσεις και καλεί εκ νέου τις κυβερνήσεις του Ην. Βασιλείου και της Ισπανίας καθώς και τις υπηρεσίες προστασίας καταναλωτή της ΕΕ να λάβουν δράση ώστε να σταματήσει η πειρατεία από τους ΟΤΑ.

Παράλληλα, ο CEO του Ιρλανδικού αερομεταφορέα, Michael O'Leary, γνωστός για τις τολμηρές δηλώσεις του, χαρακτήρισε «σκατοσόου» τις κατασκευαστικές αποτυχίες των αεροσκαφών 737 MAX, κάτι που αναγκάζει τη Ryanair να περιορίσει τη λειτουργία της το ερχόμενο καλοκαίρι, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις τιμές.

Σύμφωνα με τη Financial Times, ο κ. O'Leary έχει διατυπώσει δημόσια τα παράπονά του για το εμπόδιο αυτό και απαιτεί οικονομική αποζημίωση από τη Boeing για καθυστέρηση της παράδοσης 10 αεροσκαφών.

Η Ryanair επρόκειτο να λάβει 50 από τα 57 αεροσκάφη MAX-8200 που είχε παραγγείλει από την Boeing, ωστόσο θα χρειαστεί να περιοριστεί σε 40. Ως εκ τούτου, η λειτουργία της θα επηρεαστεί τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με αλλαγές σε ορισμένα δρομολόγια και με μειώσεις συχνοτήτων.

 

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους