Aεροδρόμιο των Τιράνων: +40% οι αφίξεις το 2023

18-01-24 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ο αριθμός των αφίξεων κατά το 2023 στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων σημείωσε αύξηση 40% σε σύγκριση με το 2022 φθάνοντας συνολικά στα 7,25 εκατ..

Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας Εκμετάλλευσης του Αερολιμένα (TIA), ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες για το 2023 ήταν η Ουγγρική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air που εξυπηρέτησε το 59% του συνόλου των επιβατών, η Air Albania, η Albawings, η Γερμανική Lufthansa και η Ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Επιπρόσθετα, το Αεροδρόμιο κατέγραψε αύξηση κατά 37% ως προς την χωρητικότητα των διαθέσιμων θέσεων επιβατών για αφίξεις και αναχωρήσεις σε συνολικά 4,2 εκατ., διευκολύνοντας έτσι εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Jazeera  από το Κουβέιτ, να ξεκινήσουν δραστηριότητες στην Αλβανία.

Σύμφωνα με στοιχεία της TIA, οι χώρες με τον υψηλότερο ποσοστό επιβατών ήταν η Ιταλία (44%), η Γερμανία (13%) και η Μεγάλη Βρετανία (8%). Συγκεκριμένα, η Ιταλία με πάνω από 3,1 εκατ.επιβάτες κυριάρχησε στην αγορά, η Γερμανία με 1 εκατομμύριο είχε σημαντική παρουσία, αντανακλώντας την υψηλή ζήτηση για ταξίδια μεταξύ των Τιράνων και μεγάλων γερμανικών πόλεων, ενώ τέλος, πάνω από μισό εκατομμύριο ταξίδεψε από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο (8%).

Τέλος, σημαντικό ποσοστό αφίξεων προήλθε από την Τουρκία (6%) και την Ελλάδα (4%), γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη του Αεροδρομίου των Τιράνων, ως κόμβου σύνδεσης της Αλβανίας με χώρες πέραν της Δυτικής Ευρώπης.

 

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα