Τουρισμός | Ποιες πτήσεις είχαν τους περισσότερους επιβάτες το 2023

22-12-23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ποια ήταν η διαδρομή με τους περισσότερους επιβάτες, που ταξίδεψαν αεροπορικώς, το 2023;

Σύμφωνα με τα δεδομένα, που συγκεντρώνει η βρετανική εταιρεία OAG (Official Airline Guide), οι περισσότεροι διεθνείς ταξιδιώτες, σχεδόν 4,9 εκατομμύρια, πέταξαν μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Σιγκαπούρης. Δεν αποτελεί έκπληξη αυτή διαδρομή, καθώς οι περισσότεροι επιβάτες το 2023 ταξίδεψαν σε πτήση στην Ασία. Λογικό αν σκεφτούμε ότι στην Ασία ζει το 59% του παγκόσμιου πληθυσμού και η ήπειρος είναι η πιο πυκνοκατοικημένη. 

Η σύνδεση Καΐρου-Τζέντα ήρθε στη δεύτερη θέση με 4,8 εκατομμύρια επιβάτες, σε σύγκριση με τα 3,4 εκατομμύρια το 2019 πριν από τον κορωνοϊό - αύξηση 42%. Τις θέσεις 3 έως 5 από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές κατέλαβαν οι γραμμές Χονγκ Κονγκ-Ταϊπέι (4,5 εκατομμύρια), Σεούλ-Οσάκα (4,2 εκατομμύρια) και Σεούλ-Τόκιο (4,1 εκατομμύρια).

Σε γενικές γραμμές, η εναέρια κυκλοφορία από πλευράς επιβατών κυριάρχησε στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού, με συνολικά επτά θέσεις στο παγκόσμιο top 10. Εννέα από τα δέκα δρομολόγια εσωτερικού που πραγματοποιούνται συχνότερα το 2023 είναι επίσης στην Ασία. Εξαίρεση στο top 10  η σύνδεση Τζέντα-Ριάντ, που καταλαμβάνει την 8η θέση.

Η πιο πολυσύχναστη διαδρομή εσωτερικού στις ΗΠΑ ήταν η διαδρομή Honolulu-Kahului Island στο αρχιπέλαγος της Χαβάης, μπροστά από τις διαδρομές Ατλάντα-Ορλάντο και Λας Βέγκας-Λος Άντζελες, που κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Στην Ευρώπη, οι περισσότεροι επιβάτες ταξίδεψαν μεταξύ Βαρκελώνης και Πάλμα, 2,8 εκατομμύρια φέτος. Ακολούθησαν τα δρομολόγια Μπέργκεν-Όσλο (2,39 εκατομμύρια), Μαδρίτη-Πάλμα (2,38 εκατομμύρια) και Λισαβόνα-Μαδρίτη (2,34 εκατομμύρια) το 2023.

Κοιτάζοντας τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια, το Χίθροου του Λονδίνου βρίσκεται στο βάθρο μπροστά από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και το Άμστερνταμ Σίπχολ. Σε σύγκριση με τις επιδόσεις του το 2019, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης υποχώρησε από τη 2η στην 6η θέση. Εν τω μεταξύ, τα αεροδρόμια Κουάλα Λουμπούρ και Τόκιο Χανέντα ανέβηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία στον ιστότοπο του OAG .

διαβάστε ακόμα

Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα