Ryanair: Κατακεραυνώνει με νέα έρευνα για το Δεκέμβριο τους "πειρατές ΟΤΑ"

06-12-23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Mε νέα έρευνα για τον Δεκέμβριο, η Ryanair ρίχνει εκ νέου τα βέλη της κατά των online ταξιδιωτικών γραφείων κάνοντας λόγο για πειρατικές απάτες από τους ΟΤΑ οι οποίοι υπερχρεώνουν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο αερομεταφορέας στο ταξιδιωτικό κοινό.

Ειδικότερα, μετά την έρευνα του Νοεμβρίου της Ryanair στην οποία εμφανίζεται η Kiwi.com ως «ο νούμερο ένα πειρατής» στην υπερχρέωση υπηρεσιών έως και 344%, σήμερα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της νεότερης έρευνας Δεκεμβρίου με την οποία αποκαλύπτεται ως «κορυφαίος πειρατής» η Super Saver, με υπερχρέωση που φτάνει το 252% για αποσκευή 10 κιλών, η οποία κοστίζει 24,99 ευρώ στην ιστοσελίδα της Ryanair.

Σύμφωνα με τη Ryanair, στις επόμενες θέσεις «πειρατών» βρίσκονται η Kiwi.com με υπερχρέωση 203% για επιβίβαση προτεραιότητας και η eDreams για υπερχρέωση 100% για αποσκευή 10 κιλών. 

Ο αερομεταφορέας ξεχωρίζει ωστόσο την «ψεύτικη χρέωση premium υπηρεσίας» ύψους 30 ευρώ των Kiwi.com και Opodo, η οποία είναι ανύπαρκτη.

Η Ryanair ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μερικά από τα εκατοντάδες παραδείγματα όπου πειρατές OTA όπως οι Kiwi.com, Lastminute.com, Opodo.com και eDreams.com, επιδίδονται σε πράξεις ψηφιακής πειρατείας της σελίδας της και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες που ελήφθησαν παράνομα για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους καταναλωτές με υπερχρεώσεις για προϊόντα και υπηρεσίες, πολλά από τα οποία προσφέρονται δωρεάν στο Ryanair.com.

Καλεί δε τις κυβερνήσεις και τις οργανώσεις προστασίας καταναλωτών να αναλάβουν δράση ώστε να αποτρέψουν τη διαδικτυακή αυτή πειρατία.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους