«Ανακοπή» στις πτήσεις από τη Ρωσία μετά την εισβολή | Μαζικές ακυρώσεις – Ποιες χώρες επηρεάζονται

03-03-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε μαζικές ακυρώσεις πτήσεις, σύμφωνα με δεδομένα που παρουσιάζει η ForwardKeys.

Οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων που ανέλυσε η ForwardKeys αποκαλύπτουν απότομη αύξηση των ακυρώσεων προς Ρωσία την ημέρα μετά την εισβολή, με έξι ακυρώσεις για κάθε κράτηση, ενώ μεγάλο ποσοστό ακυρώσεων σημειώνεται και στις εξερχόμενες πτήσεις από τη Ρωσία αλλά και στις πτήσεις εσωτερικού της χώρας.

Οι ακυρώσεις υπερέβησαν τις κρατήσεις από τη Γερμανία κατά 773%, τη Γαλλία κατά 472%, την Ινδία κατά 285%, το Ην. Βασίλειο κατά 254% και την Ιταλία κατά 152%. Αντίστροφα, η Κύπρος σημείωσε το μεγαλύτερη ρυθμό ακυρώσεων από Ρώσους επισκέπτες κατά τις  πρώτες ημέρες της εισβολής, και ακολούθησε η Αίγυπτος.

Η ForwardKeys σημειώνει ότι πριν από την εισβολή, οι κρατήσεις εξερχόμενων πτήσεων από τη Ρωσία παρουσίαζαν άνοδο 32% σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας για το Μάρτιο, τον Απρίλιο και το Μάιο, με τις κρατήσεις για Μεξικό, Σεϋχέλλες και Αίγυπτο να βρίσκονται επάνω από τα επίπεδα του 2019.

Οι Ρώσοι επισκέπτες αντιπροσωπεύουν υψηλό ποσοστό διεθνών αφίξεων σε προορισμούς όπως οι Σεϋχέλλες, όπου επρόκειτο να αποτελούσαν το 16% των επισκεπτών αυτή την Άνοιξη, οι Μαλδίβες το 15% και η Κύπρος το 13%.

Αναλυτικά, οι 20 κορυφαίοι προορισμοί για τους οποίους έγινε κράτηση από Ρώσους ταξιδιώτες για την περίοδο Μάρτιος-Μάιος, είναι η Τουρκία, τα ΗΑΕ, οι Μαλδίβες, η Ταϋλάνδη, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Αρμενία, οι Σεϋχέλλες, η Σρι Λάνκα, η Ογγαρία, η Βουλγαρία, το Μεξικό, η Ισπανία, το Αζερμπαϊτζάν, οι ΗΠΑ, το Ην. Βασίλειο, το Κατάρ, η Ιταλία και το Ουζμπεκιστάν.

Οι πτήσεις εσωτερικού της Ρωσίας παρουσιάζουν μείωση 77% σε εβδομαδιαία βάση μετά την εισβολή, ενώ το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν στο +25% των επιπέδων προ πανδημίας για το Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας